Forskere fastslår: Alle over 40 burde bare jobbe 3 dager i uka!

276

Lei av å jobbe fulltid? Nå sier forskere at de over 40 burde slutte med dette, og at selv arbeidsgiveren vil ha stor nytte av de kortere arbeidsukene!

Hvem hadde vel sagt nei til å bare jobbe tre dager i uken, men fremdeles beholde samme lønn og fordeler? Ifølge en studie publisert i Melbourne Institute Worker Paper viser det seg nemlig at de som arbeider bare 25 timer i uka er de som jobber best – særlig om du er over 40 år gammel!

 

Studien ble gjennomført av forskere ansatt ved University of Melbourne, og analyserte arbeidsvanene til 3500 kvinner og 3000 menn gjennom kognitive tester. Det ble også tatt hensyn til andre relevante faktorer, som livskvalitet, familiesituasjon og økonomi.

Forsøket resulterte i at arbeidernes kognitive prestasjoner steg opp til 25 arbeidstimer i uka, men om man jobbet over dette begynte stress og tretthet å gå utover arbeidsprestasjonen.

«Arbeid er et tveegget sverd. Det kan både stimulere hjernen, samtidig som lange arbeidsdager og visse oppgaver kan forårsake tretthet og stress, noe som kan skade de kognitive funksjonene,» står det i rapporten.

 

Dette kan være viktig å ta hensyn til ettersom man ser at flere og flere sykemelder seg som følger av stress og utbrenthet. Og vil ikke arbeidsgivere heller ha lykkelige, effektive og friske ansatte? Det virker som en vinn-vinn situasjon, spør du meg!

DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook hvis du også hadde takket ja til en slik ordning!