Norsk politi måtte redde barnet ut av den glovarme bilen: Mammaen var «kun» borte i 20 min

663

Fædrelandsvennen rapporterer om at politiet i Kristiansand på tirsdag måtte rykke ut for å redde ut et lite barn fra en parkert bil.

(NB – bildene er ikke tatt fra hendelsen)

 

Bilen var parkert utenfor Sørlandssenteret og sto i sola. I baksetet satt barnet som bare var rundt 1-2 år gammelt, og en kvinne ringte politiet da hun hørte barnet skrike fra bilen.

Mammaen til barnet sier hun var inne på senteret å handlet i rundt 15-20 minutter, og hevder at hun ikke hørte da politiet etterlyste henne over calling-anlegget.

«Det er noe som overhodet ikke bør skje. Med denne varmen blir det fort farlig,» sier operasjonsleder Sverre Birkeland ved Agder politidistrikt.

Politiet bestemte raskt at det var uforsvarlig å la barnet bli sittende i den glovarme bilen, og knuste ruta.

Politiet advarer nå alle mot å la barn og hunder bli igjen i bilen mens sola steker – selv om det «bare» er for en kort stund.

 

Så bra at politiet gjorde det som var nødvendig! Hvert eneste år er det flere barn og hunder som dør over hele verden fordi foreldre og hundeeiere «bare» skulle raskt inn hit og dit, mens de uskyldige ofrene mister livet i den uutholdelige varmen som bygger seg opp inni bilen.

DEL gjerne denne artikkelen for å spre dette viktige budskapet!