15-årige Clara HYLLES: Bare hun kunne hjelpe døvblinde Tim under flyturen

376

Da døvblinde Tim Cook kom ombord var flyvertinnene rådløse om hvordan de skulle hjelpe ham. Da kom 15 år gamle Clara Daly til unnsetning!

Tim hadde vært på besøk hos søsteren sin i Boston, og skulle fly alene hjem igjen til Portland. Det er en lang flytur, og ettersom Tim ble født både blind og døv hadde han ingen mulighet til å kommunisere med personalet ombord på flyet.

Flypersonalet prøvde virkelig hardt å kommunisere med ham på forskjellige måter, men begynte snart å gå tomme for ideer. Da ville de prøve én siste ting: de spurte passasjerene om noen kunne tegnspråk.

Én ung pike strekker opp hånden og trykker på service-knappen over seg.

Medpassasjeren Lynette Scribner forteller i et innlegg på Facebook at 15-årige Clara har dysleksi og lærte seg tegnspråk på skolen siden det var det letteste fremmedspråket for henne å lære.

Så snart hun hadde snakket med personalet, hoppet hun ut av setet sitt og satte seg på gulvet ved den døvblinde mannen. Han legger hendene sine over hennes, og hun begynner å gjøre de forskjellige tegnene slik at han kan kjenne dem.

 

Reaksjonen var umiddelbar: Tims ansikt lyste opp da han forsto at han ikke var isolert og alene lenger, men hadde en godhjertet tolk ved sin side.

 

I over en time satt Clara der for å sørge for at Tim fikk all den hjelpen han trengte, men det han trengte mest av alt var litt selskap. Clara forteller til KCBS at hun og Tim pratet om alt mulig, og at hun bare håpte at hun ikke skulle stave noe feil.

De andre passasjerene kunne bare smile i beundring av de to som satt og snakket sammen på tegnspråk. Lynette skriver: «Det var en vakker påminnelse, i disse tider med så mye grusomheter, at det fremdeles finnes gode, gode folk som er villige til å hjelpe hverandre.»

 

Den godhjertede jenta hylles nå på nettet, men synes selv at hun ikke gjorde noe spesielt.

«Å gjøre noe som det, er noe som hvem som helst hadde gjort,» sier hun.

Takket være Clara ble flyturen en hyggelig og fin opplevelse for Tim, og det er godt å vite at det finnes flotte mennesker som henne der ute.

SE videoen nedenfor, og DEL gjerne denne fine historien med vennene dine på Facebook hvis du også synes Clara gjorde en fantastisk jobb!