Andreas så den 15-årige jenta bli omringet og antastet. Da gjorde han det INGEN andre turte

86164

Hver eneste dag skjer det: jenter, uansett alder, blir seksuelt trakassert midt på åpen gate, og folk flest bryr seg ikke om det. De ser at noe er galt, men velger å ikke gripe inn – det må det bli slutt på!

Heldigvis, så finnes det også modige mennesker som gjør det rette: Den unge hockey-spilleren Andreas, så seks menn omringe en mamma og hennes 15-årige datter på en togstasjon i Sverige. Da reagerte han lynraskt!

Andreas hadde nettopp spilt kamp, og skulle ta toget hjem da han ble vitne til den traumatiske hendelsen.

«Seks fyrer omringet en mor og datter, hun var kanskje 15 år, og man kunne se at de hadde det ubehagelig. Da de prøvde å komme seg ut, knuffet karene dem tilbake igjen,» forteller han til det svenske Arbetarbladet.

Ikke nok med at hele seks menn hadde omringet mammaen og den unge datteren hennes, men de nektet å la dem gå, og de brukte en avis og en flaske for å klaske dem på rumpene med.

Det fikk Andreas til å se rødt.

«Jeg løp frem og taklet meg inn i ringen. Det ble opphetet og jeg falt ned på bakken med en av fyrene. Da begynte de andre å rygge unna, og snart så løp alle sin vei.»

Først etter at det hele var over innså Andreas hvor ille det kunne ha gått. Det var tross alt én mot seks. Men selv sier han at han ikke kunne ha levd med samvittigheten sin hvis han hadde dratt derfra uten å gjøre noe.

«Jeg synes at det var forjævlig at folk ikke grep inn,» sier han.

Ikke alle er store, sterke hockeyspillere som Andreas, men det var tross alt flere på stasjonen totalt enn hva det var overgripere. Hvis bare én hadde ropt ut og sagt ifra, så hadde nok disse feigingene løpt av gårde når de så at folk ikke ville godta det. Det skal faktisk ikke så mye til!

Takk og lov for at det finnes modige, gode mennesker som Andreas – han fortjener all heder og ære! DEL for å minne vennene dine på hvor viktig det er å si ifra, og for å hylle Andreas!