Politiet måtte redde 2-åringen ut fra den kokvarme bilen. Grunnen? Mammaen var ute å festet!

2834

Alle burde jo vite nå at det er livsfarlig å etterlate barn og kjæledyr i varme biler nå på sommeren – selv om man «bare» skal inn på butikken i 15-20 minutter.

Men dessverre så er det mange uansvarlige småbarnsforeldre som ser ut til å tro at dette ikke gjelder for dem, og politi i alle land har jobbet iherdig for å få ut overopphetede småbarn og babyer fra glovarme biler i hele sommer.

Nylig skjedde dette med en 2 år gammel gutt i Tyskland, der politiet måtte knuse bilruten for å få ham ut fort nok. Og mammaen? Hun var ute på fest med en venninne.

Det er kun takket være forbipasserende som så ham at den lille gutten enda er i live. De så at han var panisk, skrikende og desperat etter å komme seg ut av den drepende varme bilen som sto parkert like ved en lokal byfest i byen Rheda Wiedenbrück.

 

Fra de forbipasserende så gutten til politiet endelig kom, hadde det gått hele 30 minutter. De fikk ham ut og kunne kjøle ham ned og gi ham vann, mens de desperat prøvde å få tak i familien hans.

10 minutter senere kom den 22-årige mammaen ut fra festen, med denne unnskyldningen:

«Vi har lett etter en venninne. Det tok litt lengre tid enn vi hadde regnet med.»

Da hadde det gått totalt 40 minutter siden gutten først ble oppdaget, men vi vet ikke hvor lenge han satt der før noen fant ham. Ifølge studier vil en bil varmes opp til hele 56 grader på under 30 minutter hvis det er mellom 34 og 40 grader ute – noe det var i den tyske byen den dagen.

Mammaen ble tatt med inn til avhør, og er anmeldt for barnemishandling.

Så små barn klarer ikke å komme seg ut av en låst bil selv, og det var bare flaks at han ble funnet i tide! DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook for å advare andre slik at dette ikke skjer igjen!