Nå er det like før! Den historiske blodmånen kan sees på fredag – her er det du må vite:

9225

På fredag er endelig dagen her! Da vil vi få muligheten til å se den utrolige blodmånen som er den lengste mennesker har fått muligheten til å oppleve på flere generasjoner!

 

Her er det du må vite: 

 

For at fenomenet «blodmåne» skal oppstå, må det være en total måneformørkelse, altså at Sola, Jorda og Månen står på linje i verdensrommet, samtidig som at månen får sin brunrøde-oransje farge av at sollyset passerer gjennom jordens atmosfære som lyser den opp på en helt annen måte enn vanlig.

I tillegg vil du kunne se planeten Mars med det blotte øye klart på himmelen denne kvelden, da den står i opposisjon til Sola. Den kan ifølge Himmelkalenderen sees kl. 22.53 i Kristiansand, 23.02 i Oslo, 23.30 i Bergen, og 00.06 i Trondheim.

Dette kan du se på kvelden 27. juli, ca. klokken 21.40 norsk tid. Himmelkalenderen har lagt ut enda mer spesifikk tider for hele landet, og skriver at den først vil kunne sees kl. 21.49 i Oslo, 21.49 i Kristiansand, 22.15 i Bergen, 22.20 i Trondheim, 22.52 i Bodø, og 23.25 i Tromsø. Månen vil stå lavt på himmelen, så sørg for å ha fri sikt mot sørøst der du befinner deg!

 

Skal du se blodmånen og Mars på fredag? DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook slik at de også får vite om det!