Nyheter: New Zealand innfører TOTALFORBUD på plastposer – vil redde millioner

253

Kysten av New Zealand har lenge vært plaget av plast og avfall, og nå tar landet av silkehanskene i den livsviktige miljøkampen: New Zealand har besluttet å innføre totalforbud mot plastposer i butikkene.

«Vi må tenke mer rundt avfallet vi etterlater, og dette er en god start,» sier landets statsminister Jacinda Ardern.

 

Politikerne har blitt tvunget til å ta denne drastiske avgjørelsen etter landets lange problemer med avfall som skyller i land langs kysten deres, og statsministeren håper at dette vil gjøre at søppelmengdene minsker.

 

Plastposer er et stort problem for miljøet globalt, og sjefen for FNs miljøprogram, Erik Solheim, sier i en FN rapport at forbud og tiltak mot engangsbruk-plast er en smertefri og profitabel måte å hjelpe miljøet på – med store fordeler for både mennesker og planeten.

 

Plastposer er spesielt farlig for dyr, da de ofte blir spist og blokkerer mage og luftveier. Nylig ble en hval funnet død i Thailand etter å ha spist over 80 av dem.

 

New Zealand skal være stolte av å innføre et slikt forbud, og det har vist seg å være svært effektivt. Marokko er den store suksesshistorien her, som samlet inn 421 tonn med plastposer etter et slikt forbud, der de ble erstattet nesten utelukkende av tøy som kan gjenbrukes i årevis.

 

Vi heier på New Zealand, og håper at flere land vil begynne å bruke tøyposer o.l. til handleturene fremover! DEL hvis du også ønsker å spare miljøet!