Hvalen er fanget av nettet og dras ned mot havbunnen. Da kommer barnefamilien til unnsetning!

1558

Familien var ute på båttur da de plutselig så noe i vannet like ved dem. Når de kom nærmere skjønte de det var en hval, men den bevegde seg ikke, og gav ingen tegn på liv.

Familien tenkte det verste da de så den livløse hvalen ligge på havoverflaten, men plutselig gav den fra seg et dypt sukk! Pappaen i familien tok på seg snorkelen og dykkermasken, og ålte seg forsiktig ut i vannet.

Nervene sto i høyspenn for hele familien da de skjønte at dette var en ung hval, og ikke visste hvordan den ville reagere på så nærgående mennesker.

Men da pappaen ser under vann, skjønner han det fryktelige som har skjedd: alle finnene til hvalen er surret inn i et digert fiskernett, og det er bare ren og skjær kampvilje som gjør at hun fremdeles holder seg flytende!

Han henter en liten kniv de oppbevarte i båten, og begynner å kutte. Det går utrolig sakte, og de bestemmer seg for å ringe etter hjelp.

Men hjelpen ville ikke komme. «Kanskje vi kan være der om en time eller mer…» kom det fra andre enden. Men innen den tid ville den stakkars hval-hunnen ha gitt opp kampen.

Det ender med at familien setter igang en utrolig redningsaksjon, og snart får de løsnet henne fra det dødelige nettet!

 

Den vakre hvalen svømmer rundt 500 meter bort fra dem før hun vender tilbake igjen – og gir dem en forrykende oppvisning i glede og takknemlighet!

 

Det søteste med det hele er hva den lille datteren deres sier i slutten av videoen:

«Mamma, jeg vet hva hun gjør.» 

«Hva da, vennen min?»

«Hun viser oss at hun er helt fri!»

 

For en fantastisk opplevelse! SE den utrolige hendelsen selv i videoen nedenfor, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også ble rørt!