Forskernes utrolige AVSLØRING: Jo mer du klemmer barna dine, jo mer utvikles hjernene deres!

1787

Er du den typen forelder som alltid klemmer og koser med barna dine? Ikke slutt med det!

Nå viser nyere studier at fysisk kontakt og kos med spedbarn er langt viktigere enn først antatt. Faktisk har forskere sett at des mer en klemmer babyen sin, des mer vil hjernen dens utvikle seg.

En studie fra 2017 ble gjort ved et barnesykehus i Ohio, USA (The Nationwide Childern’s Hospital) hvor de studerte 125 babyer født både for tidlig og ved termin. Forskerne ville finne ut hvordan disse responderte på å bli fysisk berørt.

Resultatene indikerte at de premature babyene responderte svakere til kos og fysisk kontakt enn babyene som ble født ved termin, men avslørte også at babyene som fikk mest fysisk kontakt av foreldre eller sykepleiere viste sterkere hjernerespons.

Dette betyr ifølge forskeren dr Nathalie Maitre, at noe så enkelt som kroppskontakt og å vugge babyen i armene dine har svært mye å si for hvordan babyens hjerne utvikler seg.

Hun uttrykker derfor at det er viktig for foreldre til premature babyer at de gir babyen mye positiv og kjærlig fysisk kontakt for å hjelpe hjernene deres å respondere på kos på lik linje som de babyene som har tilbrakt en fullstendig graviditet inni mammas mage.

Så, kos med barna og barnebarna dine så mye du kan! Og ikke glem å dele denne artikkelen slik at alle får vite hvor viktig kroppskontakt er for babyer!