Hjemløs gutt ble voldtatt, slått og ranet: Da dukker popstjernen opp og tar saken i egne hender

599

Vi hører ofte om mennesker som blir utsatt for de mest umenneskelige ting, og altfor ofte er det barn som blir rammet av disse forferdelighetene. Men selv om vi hører om det, føler man ofte at det ikke er stort man selv kan gjøre for å hjelpe.

«Man trenger jo uendelig mye penger for å gjøre en varig forskjell,» tenker man kanskje, eller «Det virker så fjernt – jeg kan egentlig ingenting om dette problemet..!» Men da den verdenskjente sangeren Ed Sheeran fikk se hva hjemløse barn på gata i Liberia ble utsatt for, klarte han ikke å lukke øynene.

Ed Sheeran var nylig med i en dokumentar fra den britiske veldedighetsorganisasjonen Comic Relief, som viste at foreldreløse gutter i Liberia ble voldtatt og mishandlet fordi de ikke har noen voksne til å passe på seg.

 

Ed fikk god kontakt med en av guttene, JD, og livshistorien hans rørte superstjernen til tårer. Til tross for at den unge gutten hadde blitt overfalt, ranet, slått og voldtatt av en gruppe eldre gutten, så hadde han fremdeles en brennende sterk livsgnist inni seg og en drøm: Han ville bli president, slik at han kunne beskytte andre barn.

 

Men når Ed og kameramannskapet skal forlate området, er det som om han ikke klarer å gå. Noe holder ham igjen. Alle instinktene til superstjernen sa at han måtte få JD og vennene hans bort fra slummen, og til et trygt sted – koste hva det koste vil.

«Mitt naturlige instinkt er bare å sette dem i en bil og ta dem med til et hotell til vi har funnet en løsning,» sier han. Så slår det ham: «Kan vi gjøre det? Hvis jeg betaler for at de skal bo i et hus med en trygg voksen frem til vi får dem inn på en skole?»

 

 

Mannskapet rundt ham var nølende – kunne han gjøre det? Burde han? Men han brydde seg ikke. Ideen var plantet, og nå hadde han bestemt seg. Like etter kjøpte Sheeran et hus i hovedstaden i Liberia, der de fem guttene han traff skulle bli tatt hånd om av en kvinne kalt Ma. Endelig var de trygge.

Det neste steget var å få dem inn på en skole, noe Sheeran også ordnet for dem slik at de sakte men sikkert kunne jobbe med å oppnå drømmene sine.

Guttene som hadde blitt utsatt for mishandling og voldtekt flere ganger og ikke hatt noe sted å sove, hadde nå plutselig fått et liv fylt av trygghet og muligheter. «Jeg gleder meg til å snart få begynne på skolen. Jeg vil bli president, så jeg må lese masse. Når jeg er president så skal jeg også hjelpe andre barn,» forteller JD om fremtidsplanene sine.

Så fantastisk! Kunne ønske flere kjendiser var så gode som Ed Sheeran!

Vi «vanlige» folk har kanskje ikke like mye penger som en superstjerne, men sammen kan vi også utgjøre en forskjell! Gi noen ekstra kronestykker neste gang en bøssebærer kommer på døra, gå som bøssebærer selv, eller finn deg en organisasjon du kan støtte – det skal ikke så mye til for å forandre et liv!

SE den rørende videoen nedenfor (du kan hoppe til 2:52) og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook for å hylle Ed Sheeran og inspirer dem også til å hjelpe!