Forskerens konklusjon: Å være et kattemenneske tyder på svært høy intelligens

1309

Er du et «hundemenneske» eller et «kattemenneske»? Vel, her kommer noen gode nyheter for alle som identifiserer seg med det sistnevnte!

Alle som har eller har hatt katt vet at disse dyrene er høyst selvstendige og intelligente, og nysgjerrigheten deres er blandet med både forsiktighet, kalkulerte bevegelser og kreative løsninger.

Nå har forskeren Denise Guastello undersøkt forskjellene mellom mennesker som foretrekker hunder og de som foretrekker katter, og resultatet blir oppsummert av psykoanalytikeren Steve McKeown i en kommentar til Unilad:

«En studie av 600 studenter gjennomført av Denise Guastello fant ut at hundemennesker kan være mer sosiale og ekstroverte, og at kattemennesker er langt mer sensitive og har åpnere sinn. (…)

 

Kattemennesker har en tendens til å gå mot strømmen, noen som står opp for hva de mener til tross for hva alle andre tenker, som på mange måter kanskje gjenspeiler selvstendigheten katter er så kjent for? Kattemennesker scorer også høyere på intelligenstester og har høyere utdanning!»

 

Han resonnerer at siden det er større sannsynlighet for kattemennesker å ha universitetsutdanning enn hundemennesker, vil utdannede mennesker har en tendens til å arbeide lenger, og velger da et kjæledyr som passer deres personlige livsstil.

 

Men hva hvis man liker hunder og katter like godt? Det ble ikke vurdert i studiet, men det hadde vært interessant å se!

DEL gjerne denne artikkelen hvis du også er et kattemenneske eller liker hunder og katter like godt!