16. juli 2024

10 regler som rike mennesker følger HVER DAG:

Rikdom er ikke alt her livet, men det er absolutt et mål for mange! Det er også viktig å skille mellom de som er født inn i stor rikdom og de som har jobbet beinhardt for det… Og her har vi samlet 10 av reglene de sistnevnte følger!

Bli med på nedtellingen: 

 

10. Snakk mindre, lytt mer

Denne regelen gjelder ikke bare familie og venner, men også kolleger, ansatte, kunder og sjefer. Det er helt nødvendig å lytte til hva folk trenger når det kommer til virksomheter, og som Steve Jobs sa: «Det gir ingen mening å ansette smarte folk for å fortelle dem hva de skal gjøre. Vi ansetter smarte folk slik at de kan fortelle oss hva vi skal gjøre.» Folk vil alltid gi uttrykk for det de misliker og det de vil forandre, det gjelder bare å høre etter og spørre de riktige spørsmålene!

 

9. Kom deg ut av kontoret

Prøv å flytte hverdagslige oppgaver ut av kontoret, som å for eksempel møte kunder eller rådgivere. Dette er en fantastisk måte å endre perspektiv på, ekspandere nettverket ditt og øke kunnskapen din. Man kan ikke lære alt ved å sitte lenket til en pult, man må ut å utforske litt også!

 

8. Velg venner og omgangskrets med omhu

Dette kan være vanskelig, men det er viktig å velge omgangskrets med omhu om man vil oppnå suksess. Vi oppfører oss ofte som de vi omgir oss med, så spør deg selv om du er den personen du virkelig vil være når du henger med vennene dine, eller om de prøver å dra deg ned på deres nivå. Hvis vennene dine er late, mangler ambisjoner, eller bare klager istedenfor å gjøre noe med situasjonen sin, er det på tide å søke etter noen som kan være med å bygge deg opp, heller enn å bryte deg ned.

 

7. Vit når du skal gi deg

Man tror kanskje at man må jobbe seg til utmattelse dag ut og dag inn for å oppnå suksess, men det stemmer ikke. Tvert imot så er det viktig å skille mellom jobb og det private, og ved å jobbe sent hele tiden og ta med jobb og stress hjem vil det til slutt få katastrofale følger. Hvis du ikke vil ende opp med samlivsproblemer, konstant utmattelse og utbrenthet bør du la jobb være jobb og komme deg hjem til middagen i tide!

 

6. Aldri slutt å lære

Verdenen rundt oss forandrer seg hele tiden, og det er viktig at vi følger med på hva som skjer. Nye produkter og teknologier kan være banebrytende for arbeidet du gjør, og det er viktig å følge med på utviklinger og trender i bransjen din. Bøker, aviser, videoer, og podcasts kan hjelpe deg med å holde deg oppdatert i hverdagen.

 

5. Ha et sparsomt forbruk

Rike mennesker bruker ikke opp hele lønnen sin på designerklær, rådyre klokker, mobiler, smykker eller dill dall. De kaster ikke bort penger, men får det de bruker til å fungere best mulig, lengst mulig. Ved å legge til side penger for sparing er man klar til å investere dem i eiendom eller lignende verdier som kan gi MER penger senere.

 

4. Verdsett tiden din

Har du noen gang tatt tiden på hvor mange timer av dagen du ser på TV? Eller hva med tiden du bruker på endeløs dilling på sosiale medier? Ved å kutte ned på tiden her, vil du få mer tid til å gjøre det som er bra for deg, familien og arbeidet ditt, gjennom å investere i fremtiden. Bytt ut en time på Instagram til fordel for en time på trening, og istedenfor å se fem episoder på Netflix kan du gå ut å knytte tettere bånd med nettverket ditt. Valget er ditt!

 

3. Les hver dag

Ifølge bestselgeren Rich Habits: The Daily Success Habits Of Wealthy Individuals velger rike personer bøker over TV-en. Over 88% av rike mennesker leser minst 30 minutter om dagen, og alt fra selvhjelpbøker til avisa kan hjelpe deg øke kunnskapen din. Dette vil også gi deg et åpnere sinn og bedre kritisk sans, og kan definitivt hjelpe deg på jobb!

 

2. Sett deg selv først

En utrolig viktig del av det å være suksessrik, er det å klare å sette seg selv først. Ta hensyn til både din fysiske og mentale helse hver eneste dag, og du vil merke at overskudd, positivitet og kreativitet kommer strømmende på. Løft vekter, få frisk luft, ta deg et deilig bad, eller gjør yoga hjemme på stuegulvet – bare gjør det som gir deg energi samtidig som det får deg til å gi slipp på stress! Slår du dette sammen med et sunt kosthold er du allerede langt på vei mot suksess!

 

1. Planlegg!

Planlegg på mobilen, dataen, eller i en liten notatbok. Skriv ned det du trenger av «to-do»-lister, mål og drømmer. Dette gir deg oversikt og hjelper deg å sette ord på tanker og ideer. Hvem vet, plutselig har du tenkt ut noe som vil gjøre at du tjener din første million!

 

Gjør du alt dette allerede, eller finnes det områder der du kan forbedre deg? DEL gjerne disse reglene med vennene dine på Facebook så kan de også bli rike!