Dette er de 3 VIKTIGSTE rådene Stephen Hawking gav barna sine:

3287

Vi mistet nylig en av vår tids største tenkere og vitenskapsmenn, Stephen Hawking, og hele verden sørget over nyhetene om hans bortgang. Men de som sørger aller mest er uten tvil familien hans, og særlig barna hans, Lucy, Robert og Tim.

I et intervju med ABC News i 2008 avslørte fysikeren tre viktige råd som han fortalte at han alltid hadde vært påpasselig med å fortelle barna sine.

 

Men rådene handler ikke om vitenskap eller universets gåter… De handlet om selve livet, og er relevante for alle å høre:

1. Optimisme er den eneste rette veien: «Husk å se opp på stjernene, og ikke ned på føttene dine.»

2. Finn arbeid du er lidenskapelig opptatt av, og gi deg selv hen til det: «Aldri gi opp arbeidet. Arbeid gir deg mening og retning, og livet er tomt uten det.»

3. Ekte kjærlighet bør aldri ignoreres: «Hvis du er så heldig at du finner kjærlighet, husk at det er sjeldent og ikke kast det bort.»

 

Stephen Hawking var ikke bare en av våre smarteste vitenskapsmenn, men også en vis og god pappa som hadde godt humør og mange lure visdomsord på lur!

Datteren Lucy skrev dette etter hans bortgang:

«Vi er i dyp sorg over at vår kjære far gikk bort i dag. Han var en stor vitenskapsmann og en ekstraordinær mann hvis arbeid og arv vil leve videre i mange år. Hans mot og utholdenhet med sin briljans og humor inspirerte mennesker over hele verden. Han sa en gang at: ‘Det ville ikke vært noe særlig til univers hvis det ikke var hjemmet til menneskene du er glad i’. 

Vi kommer til å savne ham for alltid.»

 

Hvil i fred, kjære Stephen Hawking, du vil bli dypt savnet. DEL gjerne disse rådene med menneskene du selv er glad i <3