Etter 69 års ekteskap ligger de for døden sammen. Men når barna ser hendene deres renner TÅRENE!

1131

I en verden der nesten halvparten av alle som gifter seg til slutt skiller seg, og mennesker finner sine nye partnere gjennom dating-apper og Internett, kan det føles som om ekte kjærlighet ikke lenger finnes. Men denne hjerteskjærende historien om Isaac og Teresa Vatkin viser det motsatte.

Isaac ble født i Uruguay i 1926, og to år senere kom Teresa til verden i Argentina. Der møttes de to i 1945 tilfeldigvis på en fest, og falt øyeblikkelig for hverandre. De to holdt kontakten via brev, og de giftet seg bare to år senere.

Sammen startet de sitt nye liv i Villa Urquiza, i Argentina. De fikk tre barn, Leo, Daniel og Clara, og bestemte seg for å emigrere til Chicago, USA.

Isaac åpnet en hurtigmat-restaurant, og begynte senere å levere kosher kjøtt til restaurantene i nærheten. Teresa arbeidet som negledesigner. «Vi har aldri bodd i et stort hus eller levd i særlig luksus. De investerte alt de hadde i utdanningen vår,» forteller barna deres.

Årene gikk, men kjærligheten forble den samme. Men når Teresa fylte 80 år ble hun diagnostisert med Alzheimers. Isaac fortsatte utrettelig å ta vare på kona si: Han matet henne, vasket henne, og gav henne alt hun trengte. Han nektet å gi henne opp, og til tross for sin egen alder tok han til nettet for å finne behandlingsalternativer til henne. Før den gang hadde han aldri brukt en datamaskin en dag i sitt liv.

Men snart klarte ikke Isaac lenger å ta vare på Teresa. Hun ble flyttet inn i et gamlehjem, men Isaac besøkte henne hver eneste dag.

Men så, 91 år gammel får Isaac en alvorlig influensa. Teresas egen helse hadde også forverret seg. I tillegg til Alzheimers hadde hun fått lungebetennelse, og paret ble sendt til samme sykehus.

Barna deres sørget for at de to fikk ligge på rom sammen, og de dyttet sengene deres sammen. Når de to lå fredfullt side ved side, plasserte barna deres Teresas hånd i Isaacs. Hun slapp aldri.

Teresa åpnet plutselig øynene. Hun så rundt i rommet, så på barna sine, og sovnet stille inn. Når hun ble tatt ut av rommet måtte Isaac endelig slippe hånden hennes. Nå som Teresa hadde forlatt ham, ønsket han bare å følge etter henne. Snart tok han sine siste åndedrag. Isaac døde bare 40 minutter etter sin kone, og fulgte med henne til himmelen.

Selv om barna må forholde seg til foreldrenes bortgang, kan de trøste seg med de to forlot livet sammen etter 69 års kjærlighet.

For mange betyr ikke «til døden skiller oss ad» noe særlig mer enn at det er et fint uttrykk. For Isaac og Teresa derimot, ble dette en virkelighet.

DEL gjerne denne rørende historien med vennene dine på Facebook!