Demente på eldrehjemmet ble smugfilmet og HÅNET av pleierne: Nå har de blitt forvist bort!

1173

Demente pasienter ble krenket ved at de ble filmet i skjul og latterliggjort på sosiale medier av sine egne pleiere – nå har heldigvis de avslørte pleierne havnet i store problemer.

Det hele fant sted på et eldrehjem i Göteborg, Sverige, og pleierne hadde lagt ut og delt bilder og videoer de hadde tatt i skjul av de eldre der. De hadde også kommentert svært krenkende kommentarer til det som ble lagt ut.

Daniel Bernmar, som har ansvaret for eldreomsorgen på kommunalt nivå, reagerer sterkt på det som har skjedd: «Det er et brudd mot den personens integritet å spre slike ting.»

Det hele skal ha blitt avslørt sist uke, og nå blir anklagene etterforsket og utredet av kommunen. Samtidig har tre pleiere blitt forvist fra jobben med umiddelbar virkning. Å filme pasienter i skjul og gjøre narr av dem er selvfølgelig helt uakseptabelt!

«Vi fikk nyss om dette som arbeidsgivere og har fått ett bevis på en slik film. Selvfølgelig startet vi en utredning, og fikk fjernet disse personene. Alle berørte og deres pårørende  har blitt kontaktet og informert om saken,» forteller Bernmar.

Ifølge anklagene skal pleierne ha lagt ut bildene og filmene  i en privat gruppe på Snapchat og skrevet de stygge kommentarene der også.

 

Så grusomt at noen kan gjøre noe slikt! Godt at de fant ut av det og at eldrehjemmets ledelse reagerte lynraskt! Vi skal beskytte de som ikke klarer seg selv, og de skal ikke hånes eller brukes som underholdning!

DEL gjerne denne saken med vennene dine på Facebook hvis du også mener at eldre og syke fortjener LANGT bedre enn dette!