Bedriften gir ikke-røykere 6 dager ekstra ferie. Hvorfor? Fordi de ikke tar røykepauser på jobben!

125

Røyking er uten tvil et stort helseproblem, men det er også et problem for næringslivet og arbeidsmiljøet når noen av de ansatte stikker ut i tide og utide for å ta seg en røyk.

Dette er noe som mange kjenner seg igjen i: De som røyker får flere pauser gjennom dagen til å stikke ut å ta seg en røyk – fordi de bare MÅ ha en – selv når det er travelt og de allerede har «brukt opp» lunsjpausen sin. Mens de son ikke røyker? De får ingenting.

Men dette vil altså en bedrift i Japan få slutt på. Takao Asuka, sjefen i bedriften, gir nå sine ikke-røykende ansatte hele seks dagers ekstra ferie i året, og håper med dette å oppmuntre røykerne i bedriften til å slutte.

Dette vil da altså belønne alle de som stumper røyken, uten å straffe de som røyker – perfekt!

Beslutningen ble tatt etter at en medarbeider foreslo dette som en god ordning, og sjefene støttet det hundre prosent. Nå sprer nyheten seg som ild i tørt gress over hele verden.

«En av våre ikke-røykende ansatte la en lapp i bedriftens forslagsboks tidligere i år, og skrev at røykepausene forårsaker problemer, sier Hirotaka Matsushima, en talsperson for bedriften.

Og som sagt, så gjort. Nå har ikke-røykerne ved bedriften fått seks ekstra feriedager!

Bedriften det er snakk om ligger i 29. etasje i et bygg midt i Tokyo, og de regnet ut at en gjennomsnittlig røykepause varer i rundt 15 min. Når alle de røykende ansatte da tar flere slike pauser gjennom arbeidsdagen blir altså de ikke-røykende ansatte kompensert med seks ekstra dager ferie.

Ifølge sjefen har nå fire av de ansatte sluttet å røyke siden ordningen kom på plass, og 30 av de 120 ansatte har fått ekstra feriedager siden systemet ble introdusert!

Dette må vel kunne kalles rettferdig! DEL hvis du også synes at det var et bra forslag og at det burde være slik her også!