Smarttelefoner får skylden for dårlig konsentrasjon: Nå er det mobilforbud på franske skoler!

203

Franskmennene har fått nok av dårlig konsentrasjon i skoletimene, og nå har loven om et totalt mobilforbud blitt satt ut til livs på franske barne- og ungdomsskoler.

Forbudet gjelder bruk at smarttelefoner, nettbrett og andre teknologier som ikke brukes som en del av skolegangen. Barna og ungdommene vil fremdeles kunne ha med seg mobilen på skolen, men denne skal være avslått og ligge i sekken gjennom alle undervisningstimer og friminutt.

Grunnen til dette forbudet er økende bekymring fra foreldre, lærere og forskere, som ser en tydelig sammenheng mellom økende mobilavhengighet og synkende konsentrasjon. En studie fra Sør Korea avslørte at mobilavhengige tenåringer hadde høyere nivåer av en type nevrotransmitter som sakket ned nevroner, hvilket resulterte i mindre kontroll og konsentrasjon, og som gjorde tenåringene mer mottakelige for distraksjoner.

 

Flere franske politikere hyller den nye loven, og mener loven vil gagne elevene såvel som lærerne og klassemiljøet i sin helhet. Politikeren Cathy Racon Bouzon twitret at elevene nå vil ha «retten til å logge av», som kan referere til presset mange unge i dag opplever om at de konstant må være tilgjengelige på sosiale medier.

 

Hvis elevene bryter forbudet og blir tatt i å bruke smarttelefonen i timen, vil læreren kunne konfiskere den ut dagen.

Hva mener du om dette forbudet? Burde vi også innføre det på norske barne- og ungdomsskoler?

DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook hvis du også mener at dette er et viktig tema!