14-åringen tar sitt eget liv: Da ber pappaen mobberne til begravelsen for å lære dem en lekse

2088

Amy «Dolly» Everett var bare seks år gammel da hun ble tilbudt en modellkontrakt. Den søte jenta fra Australia ble avbildet i den ikoniske australske Akubrahatten – et symbol for villmarken i Australia. Snart kunne man se det vakre ansiktet hennes over hele landet.

Men dessverre finnes det alltid de som ikke tåler å se at andre gjør det bedre enn dem, og Dolly måtte betale for berømmelsen med livet.

Årene gikk, og den unge jenta ble bare vakrere. Det førte til stor sjalusi blant andre ungdommer, og snart ble hun målskive for en brutal og intensiv mobbing. Hun ble stadig hånet og trakassert på nettet, og de voksne rundt henne hadde ikke mulighet til å oppdage noen ting.

Over kort tid forandret Dolly seg fra å være lattermild og livlig, til å bli en stille og engstelig tenåring. Hun snakket nesten ikke, og ville ikke gå på skolen.

 

Mammaen fikk sjokk da hun fikk vite at flere gutter hadde kalt henne «hore» siden hun var i tolv-års alderen.

«Jeg vet ikke engang om tolv-åringer vet hva det betyr, de burde ikke vite det. Jeg pleide alltid å si til henne: ‘Det blir bedre, du kommer til å passe inn. Alle prøver å passe inn, og noen gjør det ved å hakke ned på andre. Ikke ta det for tungt’,» forteller mamma Kate til News.

Dolly var allerede isolert fra andre på hennes alder fordi hun bodde på en bondegård så langt ute på landet, og da nettmobbingen begynte for alvor ble det bare verre.

Til slutt orket hun ikke mer.

 

Dolly tok sitt eget liv på kvelden den 3. januar 2018.

En omtenksom og vakker sjel ble revet bort fra familien sin etter flere år med brutal mobbing, og sosiale medier sørget for at hun aldri fikk et øyeblikks fred – selv ikke hjemme på gården med familien som elsket henne.

 

Pappaen skrev et innlegg på Facebook som beskriver de to sidene av sosiale medier:

«Denne uken har vært et eksempel på hvordan sosiale medier burde brukes. Den har også vært et eksempel på hvordan den ikke skal brukes.»

På den ene siden hadde familien fått støtteerklæringer og trøstende ord fra hele landet etter hendelsen, mens på den andre hadde datteren hans blitt forfulgt av mobberne sine natt og dag i flere år.

Pappaen kom også med to oppfordringer: En til mobberne og en til «de sterke»:

«Først av alt, hvis de folkene som mente dette var en spøk, og som følte seg overlegne ved å konstant mobbe og trakassere, ser dette innlegget, vær så snill å kom til begravelsen og vær vitne til den totale ødeleggelsen dere har skapt. 

Den andre er til de sterke. La oss stanse mobbere uansett hvor, men spesielt i våre barn, som man sier. 

Du vil aldri vite hva du har før det er borte.»

 

Foreldrene har vist stor styrke i den tunge tiden, og har tatt opp kampen mot mobbing, slik at det samme ikke skal skje med noen andres barn. Vi hjelper dem gjerne spre budskapet.

Hjelp dem du også ved å DELE deres historie, og la alle vite at vi står sammen mot mobbing!