Forskere avslører: 8 ting som skjer i kroppen om du bare drikker vann i 1 måned

4453

Menneskekroppen består av rundt 60 prosent vann, og det er utrolig viktig å få i seg nok vann iløpet av dagen. Kroppen minner deg på dette ved å gjøre at du føler deg tørst, men i dag drikker vi ofte alt annet enn rent vann for å slukke tørsten.

Energidrikker, brus, juice, kaffe og te blir kjøpt og slukt ned på hver eneste dag istedenfor et «kjedelig» glass vann. Dessverre er disse drikkene stappfulle av sukker, søtningsmidler, konserveringsmidler og smakstilsetninger.

Så hva skjer om du skulle bytte ut alle disse drikkene med rent vann i 1 måned? Vann, usøtet te og mineralvann gir kroppen viktige hjelpemidler for å holde seg sunn og frisk, og du vil nok merke dette tydelig etter bare 30 dager:

 

1. Hjernen fungerer bedre

Hjernen er et av de viktigste organene i kroppen vår, og den jobber kontinuerlig. Hjernen består faktisk av rundt 85 prosent vann, og det er derfor svært viktig at du sørger for at den får nok vann å jobbe med for å fungere optimalt. Både humør, hukommelse, og konsentrasjon påvirkes negativt om du får i deg for lite vann, så pass på å drikke nok!

 

2. Forbrenningen stimuleres

Kroppen din bruker opp masse vann mens du sover, så derfor er det viktig å prøve å erstatte dette så snart som mulig etter du har våknet om morgenen.

Forbrenningen din vil dessuten øke med rundt 30 prosent i en hel time etterpå om du drikker et glass kaldt vann før du spiser frokost. Tilsett sitron i vannet så får du dessuten en friskere smak og bedre fordøyelse!

 

3. Du lever lengre

Studier fra Lunds Universitet i Sverige viser at et ekstra glass vann om dagen gjør at du lever lengre. Dessuten minsker du risikoen for hjerte- og karsykdommer, samt type 2-diabetes!

 

4. Forebygger nyrestein

Problemer med nyrestein? Da kan rett og slett litt ekstra vann hjelpe deg!

Forskning viser at et større inntak av vann kan bidra til å forebygge gjentakende problemer med nyrestein.

 

5. Vann med kullsyre hjelper mot forstoppelse

Forstoppelse er et vanlig problem, og mange sliter med uregelmessige toalettbesøk og vansker med dette. Et høyere væskeinntak anbefales ofte som en del av behandlingen, og særlig vann med kullsyre har vist seg å hjelpe de med forstoppelse.

 

6. Bedre prestasjon

Kroppens fysiske prestasjon minskes betraktelig om man mister så lite som 2 prosent av kroppens vanninnhold. Tenk da på at idrettsfolk kan miste opp mot 6-10 prosent av vannet gjennom svette – så fyll på med vann!

 

7. Vektnedgang

Å drikke vann er også viktig for å gå ned i vekt. Ikke bare øker det forbrenningen og hjelper fordøyelsen din, men det hjelper også på metthetsføleslen, noe som gjør at du kan spise litt mindre porsjoner, men fremdeles føle deg like mett!

 

8. Du sparer penger

Som sagt, så drikker vi mye annet rart enn vann her til lands, og over tid hoper små beløp seg opp til store summer. I Norge er vi så heldige å ha svært godt vann rett fra kranen, så spar lommeboken (og miljøet) ved å fylle opp din egen vannflaske før du stikker ut!

 

Drikker du mye vann? DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook slik at de også får vite om alle de positive effektene ved å drikke nok vann!