Forskerne avslører: Så ofte bør du EGENTLIG vaske sengetøyet

2348

Da jeg var ung fikk jeg vite at man bør vaske laken og sengetøy minst hver tredje uke – nå viser det seg at jeg har lært helt feil!

Listen nedenfor forteller deg hvor ofte du bør vaske de forskjellige tingene i hjemmet ditt som du bruker daglig, og sannsynligvis vil du innse at du også vasker ting alt for sjelden ifølge disse ekspertene!

 

Baderomsmatta

Vask den: Hver uke

Denne er ofte lett å glemme, men dessverre så er den en av verstingene på badet! Den er ofte fuktig, og om man er flere i huset rekker den ikke alltid å tørke skikkelig før neste person kommer dryppende våt ut av dusjen. Vask den derfor ukentlig, og sørg for at den får tørke mellom hvert bruk.

 

Håndkle

Vask det: Etter 2-3 bruk

Håndklær bør vaskes etter 2-3 bruk, ettersom fuktige håndklær tiltrekker seg bakterier. Vask dem derfor ofte!

 

Laken og sengetøy

Vask dem: Hver uke

Ja, hver uke! Grunnen til dette er at lakenene hver natt får påfyll av døde hudceller, støv, svette og bakterier, som gir gode forhold for sengemidd. Dessuten er det jo utrolig deilig å legge seg i nyvasket sengetøy om kvelden!

 

Hodeputa

Vask den: Hver sjette måned

Visste du at du må vaske hodeputa? Ifølge studier som er gjort bør den faktisk vaskes grundig en gang i halvåret for å unngå at det setter seg mugg i den! Gjør det til en vane å vaske hodeputa f.eks. i sommerferien og i juleferien, så er du på den sikre siden.

 

Kjøkkenhåndklær

Vask dem: Hver dag

Drøyt? Ikke hvis man tenker på hvor mange bakterier de kommer i kontakt med som de kan spre videre! De kan lett trekke til seg skadelige bakterier, og deretter spre dem videre ved å komme i kontakt med maten vår eller hendene våre like før vi spiser… Kjøp deg derfor 7-8 kjøkkenhåndklær for å bytte daglig, og vask dem alle i slutten av uka.

 

Jeg kommer i hvert fall til å lage meg bedre rutiner på når jeg vasker alle disse tingene! DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook i tilfelle de ikke har fått med seg dette før de heller!