Sjimpansen holder på å drukne mens dyrepasserne bare ser på: Da rykker småbarnspappaen inn!

664

Dette gamle klippet fra sommeren 1990 har nylig blitt gjenoppdaget, og deles nå på sosiale medier over hele verden. Grunnen? Dette viser sann medmenneskelighet og heltemot!

I videoen nedenfor ser vi det utrolige:

Året er 1990 og sjimpanse-området til dyreparken i Detroit, USA, har nylig åpnet. Det er flust av mennesker der, og mange har stilt seg rundt den store innhegningen til sjimpansene.

Så går det plutselig galt.

En aggressiv hann jager en den unge sjimpansen Jo-Jo rundt i området, slik at den til slutt faller i det dype vannet. Sjimpanser kan ikke svømme som oss mennesker, ettersom de har langt mer muskler og mindre fett enn det vi har på kroppen. Den unge sjimpansen har ikke kjangs, og den kjemper desperat for livet foran øynene på de forskrekkede gjestene.

Gjestene begynner å skrike, men når dyrepasserne kommer frem gjør de ingen forsøk på å gå inn for å hjelpe. Det er for farlig.

Ifølge eksperten i videoen er sjimpanser nemlig hele syv ganger sterkere enn et menneske, og de er svært territorielle skapninger som kan angripe når de føler seg truet. Det er ingen tvil om at de kunne ha drept et uønsket menneske som kom inn på deres revir til feil tid, og dyrepasserne tar ingen sjanser.

Hele tiden står den 33 år gamle småbarnspappaen Rick der med kona og deres tre barn og ser på. Uten å vite om faren, ser Rick bare én ting: en skapning i nød, som trenger hjelp øyeblikkelig.

Til alles forferdelse hopper småbarnspappaen ut i vannet, og svømmer bort til Jo-Jo med noen krafttak. Han legger armen rundt den unge sjimpansen, og fører ham trygt inn til land. Der blir han sittende med det utmattede dyret til han er sikker på at han er ok.

YouTube

 

«Han så på meg. Jeg tror han skjønte hva som skjedde,» forteller Rick etterpå.

Rick risikerte sitt eget liv for å redde et annet, og det er ikke tvil om at den unge sjimpansen var takknemlig for redningsmannen sin!

For en helt! SE den utrolige redningsaksjonen selv i videoen nedenfor, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også synes at Rick var utrolig modig!