Jakob mistet nesten tærne etter strandturen. Nå advarer mammaen mot SKJULTE farer i sanden

551

Sommeren er endelig her, og mange småbarnsfamilier i Norge drar ut til stranden for å kose seg med lek, bading og moro. Men for tre år gamle Jakob endte strandbesøket i 2013 med måneder på sykehuset og flere operasjoner.

Det hele skjedde ved en strand i Danmark, like utenfor Roskilde. Han og mamma Katja Kafling koste seg glugg i hjel i det varme været, og mammaen så oppmerksomt på mens sønnen løp rundt i sanden rundt henne. Så skjedde det forferdelige.

Jakob tråkket rett på rødglødende kull som var tildekket av sand. Noen der hadde sannsynligvis grillet der litt tidligere, og trodde at de kunne slukke det med bare litt sand.

Jakob er i uutholdelige smerter og får store brannskader på begge føttene. «Man kunne se at huden på føttene begynte å løsne,» forteller mamma Katja til TV2.

På et Facebook-innlegg skriver hun:

«Del gjerne…

Kjære alle. For noen dager siden leste jeg – igjen – om en mann som hadde brent føttene sine på en strand pga kull som ikke var slukket skikkelig. Som dere alle vet brant vår lille Jakob sine små føtter til det ugjenkjennelige da han var tre år ved at han tråkket på et bål som var tildekket med sand. Han var nær ved å miste tærne sine og må leve med arrene for resten av livet. Han har det – tross alt – bra i dag, og er en glad 7-åring med full motorikk og fysikk. Men det kunne like gjerne ha endt annerledes. Det kostet et års innleggelser, store fysiske smerter og en lang gjenopptrening. For ikke å snakke om hva hva det gjorde med hjertene våre. 

SÅ HUSK DET NÅ: ILD SKAL SLUKKES MED VANN – og ikke med sand.»

Dette er så viktig! Hvis alle bare hadde visst at man må slukke bål og engangsgriller med vann, så hadde nok ikke dette skjedd. DEL denne historien med vennene dine på Facebook slik at vi kan unngå flere slike saker!