22. juli 2024

Mammaen får en telefon fra datteren i det brennende høyhuset. Det hun sier får meg til å GRÅTE

Den katastrofale brannen som brøt ut i et høyhus i London på onsdag har så langt kostet minst 17 menneskeliv og sendt 30 på sykehus. Men verst av alt er kanskje hvor mange som er savnet og antatt døde. Politiet håper at dødstallet ikke vil overskride 100.

Gjennom timene når brannen herjet som verst var det mange fortvilte venner og slektninger på utsiden som mottok grusomme telefonsamtaler og beskjeder. Én av disse var mammaen til 27 år gamle Gloria Trevisans.

Nå deler hun hva som skjedde.

27-åringen hadde akkurat «virkelig» startet livet sitt. Hun og kjæresten Marco hadde nylig flyttet til London fra Italia siden Gloria hadde fått jobb der som arkitekt. Det unge paret hadde bare bodd i høyhuset i tre måneder når det utenkelige skjedde.

De to bodde sammen i 23. etasje i Grenfell Tower. Flammene sprer seg raskt gjennom hele bygget, og røyken er dødelig. Gangene er overtente, og det går ikke an å komme seg ut. Menneskene i de øverste etasjene er dødsdømte.

Livredd og fortvilet ringer Gloria gjentatte ganger til mammaen sin, som sitter hjelpeløs hjemme i Italia.

Men når brannen utvikler seg videre kommer den siste samtalen:

«Flammene er i stuen,» sier den unge jenta. Da går det opp for Gloria at de ikke kommer til å overleve. Hun tar et siste farvel med mammaen sin, og legger på. Så kommer det ikke flere samtaler.

Gloria og kjæresten har enda ikke blitt funnet.

Det kan ta måneder før politiet har klart det endelige dødstallet, men det fryktes at Gloria er blant dem. Brannvesenet kom seg ikke inn i de øverste etasjene, og beboerne hadde ingen vei ut.

Dette gjør meg så ufattelig trist. Denne nydelige jenta hadde akkurat startet et nytt liv med sin kjære i London, og de to hadde hele livet foran seg…

Våre tanker går til ofrene og familiene deres. Vi håper at de som er savnet enda kan være i live, og at Gloria og Marco klarte seg ved et mirakel. Del gjerne denne historien for å vise at din støtte.