22. juli 2024

Legen følger mystiske blodspor gjennom kjøpesenteret. Så oppdager han det HÅRREISENDE:

For bare noen få dager siden ble plutselig en helt vanlig fridag forvandlet til en kamp på liv og død for den 29 år gamle legen Yasin Fatine. Han var på vei tilbake til bilen sin utenfor kjøpesenteret da han så en politimann komme løpe alt han hadde inn mot en av butikkene.

Legen skjønte at noe måtte ha hent noe ille, men han trodde ikke at det var noe alvorlig – ikke før han så starten på en lang rekke med blodspor.

«Det var da jeg tenkte; ‘her må jeg kanskje hjelpe'», forteller 29-åringen.

 

Dr Fatine begynte så å følge etter blodsporene gjennom kjøpesenteret, helt til det stanset i midten av fire politimenn omringet av tilskuere. Det var da han fikk øye på hvor blodet kom fra.

To tenåringer lå på bakken og blodet pumpet ut av svært alvorlige skader.

«Blodet var overalt,» fortalte han etterpå. «En av guttene blødde fra armen, og den andre fra et sår rett over høyre kne. Jeg var ikke så bekymret for arm-skaden, ettersom han satt oppreist og såret ble ordnet av andre. Men gutten med ben-skaden mistet fremdeles blod, og han ble svært blek og forvirret.»

Den unge legen skjønte snart hvorfor guttens tilstand var alvorlig: Bandasjene politimennene brukte var ikke nok til å stanse blodtilførselen, og om de ikke fikk stanset det i tide, kunne det verste skje.

Heldigvis var Dr Fatine der. Han tok beltet til den unge gutten og strammet det hardt rundt det blødende beinet, over såret. Da stanset endelig blødningen.

Legen sjekket dem begge for flere skader, og da sykebilen kom lot ham dem gjøre jobben sin og de be fraktet til sykehuset. Der ble det funnet ut av de var begge 17 år gamle, og at de begge ville overleve til tross for de alvorlige skadene.

Men hva hadde skjedd?

Ifølge politiet hadde guttene blitt angrepet med kniv, men motivet er enda usikkert. Det som er sikkert derimot, er at utfallet ville ha blitt ganske annerledes for en av guttene om ikke den unge legen hadde kommet så raskt som han gjorde.

Dr Yasin er en ekte helt som kom guttene til unnsetning da de trengte det mest. Hvert sekund teller i slike situasjoner, og vi skal aldri være redde for å tilby hjelp!

DEL dette med vennene dine på Facebook for å hylle den livreddende innsatsen hans!