22. juni 2024

Publikum får SJOKK når de ser evnene hennes på isen. Grunnen? Hun er 90 år gammel!

Det er ikke mange som fortsatt kan utføre favorittsporten sin etter fylte 90 år, men for 90-årige Yvonne Dowlen har kunstløp fulgt henne hele livet. Og hun ville aldri bli klar til å legge fra seg skøytene.

Når man ser amerikanske Yvonne på gata, ser man akkurat det man ville forvente av en gammel kvinne: hun går med korte, haltende skritt, og det tar en stund å komme seg fra A til B. Men hele fem ganger i uka snører hun på seg skøytene og hun blir forvandlet: borte er den gamle kvinnen, og man får øye på en rutinert isdanser som flyter grasiøst over isen og spinner rundt i lekende lette piruetter.

Hun har gjort dette i over 70 år, og skøytene har alltid vært en stor del av livet hennes. Hun tok på seg et par skøyter for første gang da hun var 16 år, og det tok ikke lang tid før hun ble tatt opp i en internasjonal gruppe på grunn av talentet hennes. Senere underviste hun barn og unge i kunstløp i hjembyen Denver, og de små is-prinsene og is-prinsessene hennes har vunnet utallige konkurranser.

 

Men så snudde en alvorlig bilulykke alt på hodet. Da 80 år gammel, fortalte legene henne at hun aldri igjen ville kunne gå på skøyter – en skjebne hun nektet å akseptere. Ved hjelp av datteren er hun tilbake på isen bare to måneder etter ulykken, og selv slaget hun fikk da hun var 88 kunne ikke stoppe henne fra å gjøre det hun elsker mest her i verden. Selv nå, hele 90 år gammel, klarer hun å glede og imponere publikumet sitt, og du kan se videoen fra hennes siste konkurranse under:

Source: 90-year-old Figure Skater Captures Hearts With Performance by GabrielePhoto on Rumble

«Når jeg er nedfor, tenker jeg på mine jevnaldrende med oksygenmaskene sine, og tar på meg skøytene og smiler,» sier bestemoren. Det hun gjør er så imponerende at det har blitt laget en kort dokumentar om denne ekstraordinære kvinnen.

 

Så, bare to dager etter at de hadde filmet ferdig, døde Yvonne av en aneurisme. Hun hadde tilbragt dagen i ishallen, og hun fikk oppfylt sitt aller siste ønske: «Jeg håper å få dø enten i søvne eller på skøytene mine!»

 

En særdeles imponerende kvinne, som levde ut lidenskapen sin til siste åndedrag. SE kortfilmen nedenfor og DEL gjerne historien om Yvonne for å inspirere andre!