16. juli 2024

4-åringen dør 1 uke etter at han badet i bassenget. Når legene finner dødsårsaken får de SJOKK

Denne historien rystet meg skikkelig. Jeg visste ikke at dette kunne skje engang! Ingen skulle måtte miste barnet sitt på denne måten, derfor er det så viktig at foreldre får med seg dette.

For nå som sommeren er her, er det mange barnefamilier som drar drar å bader – enten om det er fra brygga, på stranda eller i svømmebasseng. Og alle foreldre vet at de ikke kan slippe barna ut av syne et øyeblikk så lenge de er i vannet.

Men denne historien viser at selv om du har full oversikt over barnet ditt, så kan det faktisk gå fryktelig galt.

29. mai i år var fire år gamle Frankie ute å badet sammen med familien sin. Han var aldri uten tilsyn, og ingenting spesielt skjedde den dagen som fikk familien til å reagere.

De neste par dagene begynte Frankie å føle seg dårlig, og symptomene hans kunne ligne influensa. Så ble han litt bedre etter noen dager.

Men uken etter at Frankie hadde badet i bassenget våknet han opp i ekstreme smerter. Han skrek ut, før han plutselig sluttet å puste helt.

Pappaen hans var sammen med ham når det skjedde, og kort etter var ambulansen på plass for å frakte den lille livløse kroppen til sykehuset.

Tara, mammaen til Frankie, forteller hvor hardt de jobbet for å få liv i sønnen hennes. Men livet sto ikke til å redde.

Lungene hans var fulle av vann. Det viste seg at han hadde blitt offer for tørrdrukning.

Legene advarer nå om noen symptomer man bør følge spesielt godt med på etter at barna har badet og vært under vann. Dette er tegn på at hjernen ikke får nok oksygen, og oppdages det tidlig kan man redde liv.

Symptomene er:

  • Om barnet kjenner seg overdrevet trøtt eller søvnig.
  • Om barnets almentilstand blir dårlig.
  • Om barnet har vanskeligheter med å puste etter han eller hun har badet.
  • Om barnets oppførsel endres, og han eller hun oppfører seg forskjellig fra normalt. For eksempel om barnet plutselig blir veldig irritert eller motvillig.

Frankies foreldre visste ikke om noen av disse, og på grunn av det er ikke sønnen deres her i dag. Nå ønsker de å advare andre om denne faren, slik at dette ikke trenger å skje noen andre familier i sommer.

Nedenfor kan du se en video om hendelsen, og DEL gjerne denne artikkelen videre med vennene dine på Facebook slik at flere kan kjenne igjen symptomene på tørrdrukning!