Gutten med Downs har ikke date til ballet. Den fremmedes overraskelse rører mammaen til TÅRER!

1474

Skoleballet er noe de fleste ungdommer gleder seg stort til, og spesielt i USA er dette en kveld mange planlegger og gleder seg til månedsvis i forveien.

Amerikanske tenåringer gjør vanligvis forventningene enda større ukene i forveien ved at de lager «prom-posals» til de de vil ta med som date til ballet. Målet her er å gjøre selve spørsmålet «Vil du gå på ballet med meg?» til noe stort og romantisk, og det hele er svært nervepirrende – tenk om personen sier nei!

Dessverre for 17 år gamle Daniel, ble denne frykten en realitet. Alle jentene han spurte avslo ham. Grunnen? Han har Downs Syndrom.

Men i det øyeblikket Daniel gav opp håpet om å få en date til skoleballet dukket det opp en engel – Kylie.

Kylie er en yngre elev på skolen, og hun stilte opp på midt i kantina med ballonger og en fin plakat til ham, der det sto: «La oss nyte paradis på ballet!» 

Kylie så ikke på Daniel som ‘gutten med Downs’, men som bare Daniel.

«Jeg tenker ikke på ungdommer med funksjonshemminger som annerledes. Jeg ser på dem som normale personer som bare lærer på en annen måte,» forteller Kylie til FOX5 News.

Dette fikk Daniels mamma, Tonya, til å ta til tårene. Kylies vakre og modige gest rørte henne dypt da ingen andre ungdommer ville tilbringe tiden sin med ham, og ikke klarte å se forbi funksjonshemmingen hans.

Og det er ikke slik at Kylie bare ba ham til ballet ut av sympati, men hun virker faktisk oppriktig glad for å skulle gå med vennen sin og ha en morsom kveld sammen.

«Kylie ser ikke på Daniel som noen som bare er redusert til sin funksjonshemming. Det treffer dypt i et mammahjerte,» sier Tonya gråtkvalt.

De to vennene var allerede forberedt på å ha en fantastisk kveld sammen, men FOX5 og skolen bestemte seg for å gjøre kvelden enda bedre.

Nyhetsstasjonen sørger for at de ungdommene blir kjørt til en fin middag og til ballet i en luksusbil, og på vei dit må Daniel tørke tårene: «Jeg er bare så glad,» sier han smilende til Kylie når hun spør hvorfor han gråter.

Men flere overraskelser venter på paret: De to og begge familiene deres får en gratis tur til Disneyland, og Daniel blir overrakt et stipend på over 85 000 kr som han skal bruke på studier!

Og Kylie skulle få noe ekstra hun også: En helt egen bil!

Kylies gode gjerning var bare ment som en enkel måte å gjøre skoleballet til noe gøy for Daniel og henne selv, men FOX5 bestemte seg virkelig for å hedre de to ungdommene!

Det er utrolig fint å se at gode gjerninger og fine gester belønnes rikelig, og jeg kunne ønske at flere var så snille og gode som Kylie.

SE videoen nedenfor, og DEL gjerne denne historien videre om den traff deg rett i hjertet også!