Ny forskning: Du blir lykkeligere av en kort høneblund på dagene!

234

Finnes det egentlig noe bedre enn å ta seg en liten høneblund etter jobb eller skole når man kommer hjem? Tusen ting har surret i hodet hele dagen, og nå er det endelig tid for å slappe av.

Men hvor lenge skal man sove for å unngå at man våkner helt utmattet og døgnvill? Det er dette forskerne har funnet ut nå, og presenterte dette på Edinburgh International Science Festival.

De kom frem til at en liten høneblund om dagen gjorde folk lykkeligere, samt mer produktiv og kreativ. Men det MÅ være en kort lur, på maks 30 minutter, forklarer professor Richard Wiseman, fra University og Heartfordshire.

«Vi kunne også se at lengre høneblunder er assosiert med et flertall helserisikoer,» legger han til.

1000 deltagere deltok i forsøket, og svarte på detaljerte spørsmål om sine sovevaner.

Resultatet av dette var at de som tok korte høneblunder fikk en lykkeligere «poengsum» på en skala fra 1 til 5. Disse fikk i gjennomsnitt 3.67 av 5, mens de som ikke sov på dagtid fikk 3.52 i snitt. De som tok lengre høneblunder fikk den laveste poengsummen, på bare 3.44 av 5.

Hele 66 prosent av de som tok korte høneblunder rapporterte at de følte seg lykkelige, sammenlignet med bare 56 prosent av de som sov lengre på dagen.

Så husk: neste gang du tar deg en høneblund, sett på alarmen!

DEL dette funnet med vennene dine på Facebook, slik at de også kan bli lykkeligere!