Mammaen finner ut at datteren mobber på skolen. Straffen? Den er GENIAL

1793

Det er ikke alltid like lett å oppdra et barn, men man håper jo at man i det minste kan lære dem nok til at de ikke gjør livet vondt og vanskelig for andre, og lærer å ta ansvar for egne handlinger.

Da mammaen Amanda Mitchell fra Newfoundland, Canada, fikk vite at datteren hennes var en mobber og viste dårlig oppførsel på skolen, ble hun både sint og utrolig skuffet.

Mammaen tror at mange av problemene med barneoppdragelse i dag er at barna ikke får kjenne på konsekvensene av handlingene sine, og sjelden blir straffet. Da bestemte hun seg for å ta noen ganske ekstreme tiltak for å få datteren på rett kjøl igjen.

Dette skriver hun: 

«Jeg legger vanligvis ikke ut slike innlegg, men jeg er så forferdet og skuffet over Hannahs oppførsel denne uken at jeg bare må dele. 

Jeg fikk en telefon fra læreren hennes på fredag om hvordan Hannah har vært frekk og ulydig hele uken i timene, både mot vikarer og i andres timer. Minst to dager på rad har hun blitt oppdaget vandrende alene i gangene når hun er nødt til å bli med klassen sin. Hun var skikkelig fæl mot en av sine beste venner, og såret henne skikkelig stakkars liten. Hun lyver til lærere om andre og oppfører seg som en drittsekk. 

Ja, jeg sa drittsekk. 

Resultatet: et tomt rom. Hun har ingenting. 

Facebook/Amanda Mitchell

 

Velkommen til mammas fengsel, veslemor. 

Hun skal ha på seg det samme antrekket (sammen med anti-mobbing t-skjorta hennes) hele uka. Jeg vasker alt så snart hun har lagt seg, men det sier jeg ikke til henne. 

Facebook/Amanda Mitchell

 

Slemt? Ikke i min oppfattelse. 

Hvis hun vokser opp og ender med å bryte loven, vil det resultere i fengsel, og det er ikke det jeg ønsker for barna mine. 

Jeg tror at problemet med denne generasjonen er utilstrekkelig straff, og at dårlig oppførsel blir ignorert. IKKE i mitt hus!

Så, barnet mitt skal gjøre seg fortjent til tingene sine tilbake igjen, én etter én. 

Hver dag skal hun skrive følgende 50 ganger: 

‘Jeg skal ikke lyve.’

‘Jeg skal være snill mot alle.’

‘Jeg skal oppføre meg på skolen.’

‘Jeg er min egen person og jeg tar mine egne valg’ (hun har prøvd å skylde sin dårlige oppførsel på en venn).

‘Jeg er ansvarlig for mine egne handlinger.’ 

Og på denne måten vil barnet mitt lære på den harde måten at man ikke får oppføre seg som en drittsekk.» 

Facebook/Amanda Mitchell

 

Denne straffen har skapt stor splittelse på nettet, og noen mener at mammaen er altfor streng i straffen sin, og at det må finnes bedre løsninger. Andre er derimot helt enige at barn trenger regler, og bør absolutt få smake på konsekvensene av dårlig oppførsel og mobbing.

Jeg tenker bare på alle de sakene jeg har lest om barn og unge som har tatt livet sitt på grunn av mobbing på skolen… og kjenner at det er godt at noen foreldre tar saken på alvor når de får vite at barna deres er mobbere!

Hva mener du om denne straffen? Var den for streng eller kan det være til barnets eget beste senere? DEL gjerne tankene dine i kommentarfeltet på Facebook og DEL artikkelen hvis du mener dette er et viktig tema!