En eldre mann lå død i hjemmet sitt i 3 uker – hjemmetjenesten merket ingenting

2542

Man skal aldri godta at mennesker lider, og i hvert fall ikke at de må lide alene. Nå deler vi denne triste saken fra Sverige i håp om at dette aldri skal skje igjen.

Den 11. oktober i år ble en gammel mann funnet død i hjemmet sitt i Malmö. Politiet skjønte snart at han hadde vært død i rundt tre uker, til tross for at han hadde hatt jevnlige besøk av hjemmetjenesten. Nå har saken blitt anmeldt.

 

Det mistenkes altså at personalet fra hjemmetjenesten har brutt rutiner ettersom de ikke ikke har fulgt retningslinjene på hva de skal gjøre når en person ikke åpner for dem eller svarer. Den ansvarlige enhetssjefen sier at de ser svært alvorlig på saken og at dette aldri skulle ha skjedd.

«Vi har startet en utredning og jeg kan ikke fortelle hva som har skjedd. Alt personal har fått gjennomgang av gjeldende rutiner. Hvilke brudd som har blitt begått (…) får utredningen vise.» sier hun til Lokaltidningen.se.

 

Dette er utrolig trist og fullstendig uakseptabelt. DEL denne saken med vennene dine på Facebook for å hindre at dette går ubemerket hen!