Elsker du å være hjemme? Her er de 5 største FORDELENE med å være hjemmekjær:

582

Som høsten setter inn og været blir kaldere og surere begynner det å friste mindre og mindre å gå ut i mørket. Og det er helt greit. Faktisk kan det være svært bra for deg!

Ta på deg kosebuksa og en myk genser, lag en kopp te med honning og plei huden med en god ansiktsmaske: her er det du kan se frem til:

 

Økt produktivitet

Ifølge Stanford University har bedrifter som tillater at ansatte jobber hjemmefra minst en dag i uka en massiv økning i produktivitet. Men det er ikke bare jobben som får utbytte av hjemmetiden din, du blir også mer effektiv i ditt personlige liv! Hjemmekjære mennesker kan bruke tiden sin til å multitaske med å sjekke e-poster, trene, lage mat og sette på en maskin med klær – alt på en gang!

 

En sunnere livsstil

Slankemat.no

Ved å foretrekke å være hjemme er det stor sannsynlighet for at du også lager din egen mat, heller enn å spise på dyre, usunne restauranter og utesteder. Du unngår også mange av forkjølelsene andre folk smitter hverandre med, og du får mer tid til å prioritere deg selv. Boblebad, hjemmetrening, hudpleie, meditasjon og tid til å gjøre ting DU liker, som å slappe av med en bok eller strikke til favorittserien din på TV – dette gjør at du er mindre stresset og styrker både din fysiske og mentale helse.

 

Reduserer karbonavtrykket ditt

Det stemmer, du kan hjelpe miljøet ved å bli hjemme på sofaen. Mens andre kjører rundt i buss og bil, tar taxi fra byen eller ringer til noen for å bli hentet, er du allerede hjemme der du vil være, og bidrar derfor ikke til økt karbonutslipp i atmosfæren.

 

Forbedrer din mentale helse

Alle trenger tid til å lade batteriene og tenke over prioriteringene sine en gang iblant. Ved å sette av tid til å kose deg hjemme, kan du møte utfordringer på jobben neste dag med større ro og kreativitet enn kolleger som er så sosiale og rastløse at de knapt gjør annet enn å sove hjemme.

Det å være hjemme betyr heller ikke at du må være alene. Inviter noen gode venner bort for å lage mat sammen, og kos dere med et glass vin og en film etterpå, eller dere kan sladre hele kvelden, uten frykt for å bli overhørt!

På denne måten slipper dere å bli forstyrret av høy musikk eller plagsomme mennesker på utesteder eller kafeer, og vil gjøre det lettere og tryggere å snakke sammen om viktige ting med de som står deg nærmest.

 

Reduserer kostnader

Du har kanskje sett hvor lett det er å havne i Luksusfellen på TV, og mange av de det går verst med er de som fester for tusener av kroner hver måned, eller bruker store summer på å spise ute på kafeer, restauranter eller shopper på kjøpesentrene hver uke. Ved å bli hjemme har du mer kontroll på økonomien, kjøper du inn det du trenger, når du trenger det, sparer penger på transport og kan spare opp til det du virkelig ønsker å bruke pengene på!

 

Så kos deg hjemme med ekstra god samvittighet neste gang, og DEL denne artikkelen med vennene dine på Facebook hvis du også er hjemmekjær!