Selv 28 år etter skilsmissen klipper pappaen plenen til ekskona. GRUNNEN er hjertevarmende

741

Skilsmisse kan være utrolig sårt å snakke om, og det kan føles som om man «feilet» med forholdet og at alle drømmer, forventninger og planer har falt i grus. Skilsmisse kan være en stygg ting med masse skriking, kjefting, gråting og krangling, og både barn, venner og familie blir trukket under i dragsuget. Men det trenger ikke alltid å være slik…

For det finnes de som skiller seg som ikke hater hverandre i det hele tatt. De skjønner at de ikke er rette for hverandre, bestemmer seg for å gå hvert til sitt, og støtter hverandre til tross for at ekteskapet ikke varte evig.

Disse parene kan fremdeles være venner, snakker jevnlig med hverandre og kan til og med finne på å tilbringe tid sammen som det passer. Viktigst av alt: de tenker alltid på hva som er best for barna, viser respekt for hverandre og går foran som gode forbilder.

Pappaen til Codie McPhate hører til i denne gruppen, og til tross for at han og ekskona har vært skilt i over 28(!) år, klipper han fremdeles plenen hennes. For en mann!

 

Årsaken blir vakkert forklart av datteren:

«Mamma har dårlige knær, og stefaren min jobber utenbys. Når mine yngre halvsøsken spurte, ‘Hvorfor klipper pappaen din mamma sin plen?’ forklarte jeg dem, ‘Fordi hun trenger hjelp, og han vet at hun ikke kan gå ut å gjøre det selv, så han gjør det for henne'».

 

Pappaen hennes bor et stykke unna, og kom for å hjelpe henne selv mens han var på ferie. Datteren sier at foreldrene hennes alltid lovet å «velge å være voksne og behandle hverandre med respekt og medfølelse».

Begge foreldrene til Codie har giftet seg på nytt, og hun sier at hun beundrer hvor godt alle foreldrene samarbeider og respekterer hverandre.

«Jeg er så heldig som har fire foreldre som respekterer hverandre, og som vet at når alt kommer til alt, så er det eneste som betyr noe det å vise barna deres (selv de som er 32 år) hvordan man behandler andre mennesker og det å elske familien sin uansett hvordan den kom sammen,» forteller hun.

 

Skilsmisse er ofte stigmatisert i samfunnet, men for noen familier er det en bra ting og fungerer perfekt. Disse to foreldrene vet at de elsket hverandre høyt, og at selv om de ikke føler det samme for hverandre lenger, så kan de fremdeles behandle hverandre bra.

Foreldre er forbilder for barna sine, og denne pappaen har lært barna sine respekt gjennom sine egne respektfulle og godhjertede handlinger.

Kjenner du noen som har skilt seg og forblitt venner? DEL hvis du også synes at det denne pappaen gjør er viktig!