Barna plaget fugleungene til døde. Det foreldrene gjorde da har fått dyrevenner til å se RØDT

980

Det var en hendelse i Vasa, Finland som nå har fått dyrevenner over hele Norden til å reagere med skrekk og avsky. En gruppe barn skal ha torturert flere fugleunger til døde – mens foreldrene satt å så på.

Barna skal blant annet ha stukket pinner ned i halsen til de uskyldige fugleungene, og foreldrene løftet ikke en finger for å stoppe dem. De brydde seg bare ikke.

Den svenske dyrevernsorganisasjonen ‘Djurens Rätt’ gikk hardt ut, og skriver på Facebook:

«Det er viktig å gripe inn når barn plager dyr – for dyrenes skyld, selvfølgelig. Men også fordi forskning viser at det finnes en sammenheng mellom barns vold mot dyr og voldsbruk senere i livet. Gjennom å ta dyreplageri på alvor kan vi forhindre at andre utsettes for vold i fremtiden, både dyr og mennesker.»

 

Barna i denne hendelsen skal ha blitt observert å ha stukket pinner ned i halsen på fugleungene, og vridd rundt på beina og hodene deres til de døde av skadene.

Maija Raatikainen er lederen for dyrebeskyttelsesorganisasjonen i området, og tok seg umiddelbart til åstedet der hun bare klarte å redde en eneste fugleunge. Hun forteller at barnas foreldre satt å så på og ikke gadd å gripe inn.

«Akkurat da ble ikke fuglen plaget, men barna brukte den som et leketøy. Det var voksne på plass, men ingen virket interesserte i fuglens nød. Jeg prøvde å fortelle dem om lovparagrafer og informere dem om temaet, men det var som å snakke til en vegg. Visse foreldre ser ingenting galt med slike gjerninger,» forteller Maija.

 

Dette er svært alvorlig, og alle barn burde få streng beskjed hjemmefra om at dyreplageri aldri er greit! DEL dette med vennene dine på Facebook for å minne alle på dette viktige budskapet!