GLADNYHET: 8 gutter reddet ut fra grotten i Thailand og en ny redningsaksjon er i gang!

295

23. juni ble en skjebnesvanger dag for de 12 guttene og treneren deres da de søkte ly i en grotte og ble innesperret. Etter uker i grotten ble de endelig oppdaget, og hele verden har holdt pusten mens redningsaksjonene har pågått de siste dagene.

Nå har totalt åtte gutter blitt reddet ut, og blitt fraktet til sykehuset hvor de får all den pleien og omsorgen de trenger, samt støtte fra hverandre, familiene sine, leger og psykologer.

Guttene er mellom 11 og 16 år gamle, og de ble innesperret sammen med sin 25-årige trener i grottesystemet som er 10 km langt. Åpningen til grotten ble blokkert av monsunregnet, og dette førte også til problemer med søket og redningen av de totalt 13 personene.

Nå gjenstår kun fire gutter og treneren selv, og de er ved godt mot. Redningsaksjonen er nå satt i gang for å få ut de siste, og det er svært viktig å få dem ut raskt på grunn av det stadig synkende oksygennivået i grotten.

Vi håper på å få de gode nyhetene senere i dag om at alle er reddet ut og i god behold! DEL for å vise din støtte til guttene og det modige redningsmannskapet!