Slektningen ba gutten om en klem: Nå HYLLES mammaens «uforskammede» svar!

809

Laura Mazza er mamma til to små barn, og er gravid med barn nummer tre. Hun blogger ofte om sine erfaringer og opplevelser som mor, og delte nylig et innlegg på Facebook som har fått tusener til å støtte henne.

«Nylig fikk vi besøk av slektninger, og de ba om en hadet-klem, og sønnen min sa øyeblikkelig ‘nei’. Slektningen sa ‘Åååh kom igjen!!! Bare en stor klem!’ og gav meg et blikk om å oppmuntre sønnen min ved å si ‘Kom igjen, gi henne en klem!» 

Men istedenfor sa jeg ‘Det er greit, du må ikke.'» 

Svaret hennes sjokkerte kanskje slektningen, og virker for mange «uforskammet» eller «slemt» gjort. Men mammaen hadde en klar tanke bak svaret hun gav sønnen sin.

«Mitt ansvar er først og fremst til barna mine. Som mammaen deres er det min jobb å stå opp for dem når de ikke kan, og å lære dem å stå opp for seg selv. Jeg er deres trygge havn, en de kan stole på, og jeg har ikke tenkt å misbruke det ansvaret ved å insistere på at de gjør noe som får dem til å føle seg ukomfortable bare for moro skyld.»

Laura har tidlig tatt et valg om å lære sønnen sin at nei betyr nei, spesielt siden han ofte kan bli i overkant klengete og kosete selv. Nei betyr nei for alle – både for ham selv og når det kommer fra andre!

«Jeg kan ikke si til ham at ‘Du kan ikke klemme henne/ham om de ikke vil, men hvis onkel Albert ber om en klem MÅ du gi ham en.’ Jeg vil lære barna mine at nei betyr nei, og at det er lov å si nei!»

Budskapet hennes er at du fremdeles kan være en morsom, snill og god person, og fremdeles si nei!

 

Etter hun la ut innlegget har hun blitt møtt av utallige støtteerklæringer, og flere foreldre sier at de selv skal gjøre dette med barna sine. Barn er tross alt individer med sine egne følelser og personligheter som må respekteres.

DEL gjerne denne artikkelen hvis du også er enig!