9 tegn på at du drikker for lite VANN:

3173

Er det én ting du kan gjøre for å forbedre helsen din i dag, så er det å drikke nok vann! Vann er helt essensielt for at kroppen og hjernen din skal fungere optimalt, og du vil snart merke om du ikke får i deg nok – kanskje gjør du det allerede?

Her er 9 tegn på at du drikker for lite vann gjennom dagen:

1. Tørr hud

Om man begynner å få ordentlig vannmangel og jevnlig får i seg altfor lite vann, vil huden bli tørr og vond. Huden vår trenger vann for å holde seg frisk, sunn, og myk, så ta deg et ekstra glass vann eller to om dagen hvis dette er noe du sliter med!

 

2. Antall dobesøk

Ja, hvor mange ganger du går på do og tisser kan fortelle deg om du drikker nok vann eller ikke. Hvis du bare tisser 2-3 ganger i løpet av dagen så kan det absolutt være en god idé å drikke mer vann! Det normale antallet «tissepauser» gjennom dagen sies å være rundt 6-7 ganger, men det kommer an på om du faktisk drikker nok vann eller ei. Nyrene trenger vann for å gjøre jobben sin, så det er viktig at du hjelper dem på veien!

 

3. Fargen på urinen

Dette er kanskje det aller enkleste tegnet kroppen kan gi deg på at den trenger mer vann. Om fargen på urinen din er mørkegul, så bør du absolutt drikke mer vann!

 

4. Trøtt og søvnig

Mennesker som drikker for lite vann kan fort føle seg ekstra trøtte og søvnige gjennom dagen. Grunnen er at kroppen «låner» vann fra blodet, noe som vil gjøre deg trøtt og slapp.

 

5. Sulten

Vi har ofte lett for å mistolke signaler om tørste, og noen ganger så føler vi at vi er sultne, selv om kroppen egentlig ber om mer vann! Grunnen til dette er at mat inneholder vann, og kroppen er desperat etter vann – uansett hvilken form den kommer i! Så om du føler deg sulten selv rett etter et måltid, bør du drikke et glass vann istedenfor.

 

6. Forstoppelse

Alt i kroppen trenger vann for å fungere, også tarmen. Hvis den ikke får nok vann, kan den ende opp med å hente det fra avføringen istedet, noe som kan gi forstoppelse.

 

7. Tørr munn

Vann «smører» slimhinnene i munn og svelg, så om du ikke får i deg nok vann vil disse begynne å tørke ut, og du vil føle deg tørr i munnen.

 

8. Svimmel og ør

Det kan også hende at du føler deg litt ør og svimmel hvis du gir kroppen din for lite vann. Sett deg ned, ta et stort glass vann, og vent til svimmelheten begynner å avta.

 

9. Hodepine

Hodepine kan selvfølgelig komme av så mangt, men du skal ikke se bort ifra at du trenger å drikke mer vann. Hjernen din trenger masse vann i løpet av en dag for å fungere ordentlig, så pass på at den får nok.

 

Hvis du har noen av disse plagene akkurat nå, kan du med fordel ta deg et stort glass vann og se om ikke det snart hjelper på!

DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook slik at de også får vite om disse viktige tegnene!