12 varselsignaler: Nå trenger kroppen din magnesium UMIDDELBART!

2937

Mangel på magnesium er den nest vanligste næringsmangelen i den vestlige verden i dag, og selv har mangelen på dette gitt meg kraftige kramper i føttene på nettene… IKKE behagelig…

Men da jeg la om kostholdet mitt og sørget for at jeg fikk i meg nok magnesium, ja, da ble jeg snart kvitt krampene. Dette har gjort underverker for nattesøvnen og livskvaliteten min, og nå håper jeg at jeg kan hjelpe flere ved å dele dette:

Først og fremst: Magnesium er et mineral som er svært viktig for bl.a. skjelett og tenner. Omsettingen av kalsium er avhengig av magnesium, og den anbefalte daglie dosen for kvinner er 280 milligram (mg), og 350 mg for menn. Gjerne snakk med legen din om kosthold og kosttilskudd som kan hjelpe.

Varselsignaler på at du har mangel på magnesium:

 

 

1. Kramper

Som sagt, jeg slet med kramper selv, og mange andre som gjør det lider også av magnesiummangel.

«Uten magnesium ville musklene våre ha vært sammentrukket konstant,» skriver Ancient Minerals. Et tips er å få i seg magnesium før du går å legger deg, og på den måten vil musklene kunne slappe av, og du vil få deg en god natts søvn.

 

2. Lite energi

Føler du deg tappet for energi? Magnesium blir faktisk ofte anbefalt til personer som lider av kronisk tretthet.

Studier viser også at ekstra tilskudd med magnesium kan øke utholdenheten til idrettsutøvere, men også syke og eldre personer.

 

3. Søvnproblemer

Om du er en av dem som bruker lang tid før du klarer å sovne om kveldene kan magnesium hjelpe. Søvnløshet kan tyde på at nivåene dine av dette mineralet er for lave, og spesielt hvis du også opplever en del stress.

Stresshormoner øker nemlig blodtrykket og hjerterytmen, og dette tømmer kroppen for magnesium. Hvis du ikke har nok magnesium vil det bli svært vanskelig å hente seg inn igjen, og nattesøvnen vil lide. Men, med ekstra inntak av dette mineralet vil du snart få orden på nattesøvnen igjen!

 

4. Ofte hodepine

Hodeverk og migrene oppstår når blodkarene i hodet trekker seg sammen og påvirker signalenes funksjoner i hjernen. MigraineAgain forteller at hele 50 prosent av migrenepasienter har mangel på magnesium!

Å få i seg tilstrekkelig magnesium vil motvirke kvalme, hodepine og overfølsomheten for lys og lyd hos personer med migrene.

 

5. Vondt i ledd

Økte nivåer med magnesium har vist å hjelpe flere med leddsmerter, så det er absolutt verdt å teste om du lider av dette!

 

6. Uregelmessige hjerteslag

Først av alt: Kontakt legen din om dette! Hjertet skal man ta på alvor, og lave mengder magnesium i kroppen kan faktisk forårsake at hjertet slår uregelmessig. Pasienter som klager over dette får derfor ofte magnesiumstilskudd, og britiske studier viser også at pasienter med vanlige blodtrykksproblemer kan ha stor nytte av ekstra magnesium.

 

7. Økt lyssensitivitet

Mangel på magnesium kan gjøre nervesystemet ustabilt, noe som kan føre til overstimulasjon – som bl.a. økt lyssensitivitet. Prøv derfor å øke inntaket ditt av magnesium daglig, og se om dette hjelper deg!

 

8. Forstoppelse

Tarmene er avhengige av magnesium for å kunne fungere optimalt. Mangler vil kunne forårsake forstoppelse, da magnesium hjelper å «myke opp» avføringen og dra til seg væske.

 

9. Depresjon

Det finnes flere eksperter som mener at mangelen på magnesium kan i mange tilfeller være årsaken til depresjoner og psykiske sykdommer.

En amerikansk studie fra 2015 konkluderer med at de som hadde et lavt inntak av magnesium hadde 22 prosent større risiko for å rammes av depresjoner.

Selvfølgelig er psykiske sykdommer aldri så enkle som dette, men det kan være et godt tips for å gjøre bedringen lettere for de som lider!

 

10. Astma

Pusten kan bli bedre om man får i seg tilstrekkelig med magnesium, og det rapporteres i stor grad en sammenheng mellom økt magnesiumsinntak og minskede astmaproblemer.

 

11. Type-2 diabetes

Magnesium hjelper kroppen din å bryte ned blodsukkeret og for at insulinet skal fungere optimalt, og de som har større inntak av magnesium har lavere risiko for å utvikle diabetes. Det pågår nå undersøkelser for å se om magnesium kan brukes i diabetesbehandling.

 

12. Benskjørhet

Som sagt, så spiller magnesium en stor rolle for ben og skjelett, og det meste av magnesiumet lagrer seg i skjelettet vårt. Derfor har personer med høyere inntak av magnesium også høyere bentetthet.

 

Mat med mye magnesium:

  • Mørk kakao
  • Mørke bladgrønnsaker (f.eks. spinat)
  • Frukt: Bananer, aprikoser, avokado, plommer…
  • Nøtter: Mandler, cashewnøtter, valnøtter.
  • Belgvekster: Bønner og linser.
  • Korn: Fullkornsris, havre…
  • Poteter

Magnesium kan hjelpe på så mangt! DEL dette med vennene dine på Facebook slik at de også kan få en bedre livskvalitet!