15-åringen drepte den sovende svanen med gjentatte skudd fra luftgevær. Nå er han dømt:

892

Det hele skjedde i slutten av mai på den svenske skjærgården i Stockholm. 15-åringen var ute å kjørte i båt sammen med en kompis og en yngre gutt. I båten hadde de med seg et luftgevær.

Det var da de fikk øye på svanen som lå og sov med hodet under vingen.

«De så en levende svane i vannet og kjørte mot den,» forteller et vitne. «Svanen sov, den hadde hodet under vingen.»

Så hadde han hørt smellene. Lyden smalt, og han hørte rundt 7 til 10 skudd. Svanen flakset og sprellet.

Vitnet fortalte videre at han trodde først at guttene skulle ut for å fiske, men at han senere ble mistenksom da de plutselig rettet båten mot svanen. Det var da han så dem begynne å skyte mot det stakkars dyret.

Mannen hadde så hevet seg i en båt selv, sjekket at svanen var død, og hadde så konfrontert guttene. Men alt guttene sa var: «Ikke ring purken. Fatter du ikke at jeg kan få en anmerkning, og kommer fra Djursholm?»

Djursholm er en av de mest eksklusive områdene i Sverige, med store villaer.

Men vitnet ringte fremdeles til politiet, og nå har de to 15-åringene blitt tiltalt for dyreplageri og jaktbrudd. Den ene av dem nektet plett, og ble snart frikjent, mens den andre sa seg skyldig i jaktbrudd, og ble dømt for det.

Straffen?

25 timers ungdomstjeneste.

Den yngste gutten var under 15 og ble ikke tiltalt.

Hva synes du om dette? Jeg kjenner at jeg blir forferdelig trist over at slike rikmannsgutter skal få gjøre hva de vil uten å bli straffet for det..! Hvordan vil han bli som voksen? Jeg grøsser bare ved tanken…

Hva mener du? Fortell din mening i kommentarfeltet, og DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!