NFL-stjernen låser seg inn i en varm bil. Grunnen? Han vil vise hvordan det er for hunder!

186

Det nærmer seg sommer, sol og varme, og det er nok mange av oss som gleder seg til en lengre ferie med familie og venner. Men sommeren bringer dessverre ikke bare kos og glede med seg…

Hver eneste år hører vi om det: Hunder blir etterlatt i kokvarme biler i sola mens eierne er inne på butikken for å handle. Turen tar kanskje bare 20 minutter, men på de varmeste dagene er dette alt for lenge.

Dyrevernsgruppen PETA har satt stort fokus på dette problemet, og spør «Hvordan er det for hunder som låses inn i varme biler?» Den amerikanske sportsstjernen Tyrann Mathieu tok utfordringen, og satte seg inn i bilen på parkeringsplassen for å se hvordan det er.

Svaret kom etter bare få minutter.

 

Stjernen måtte faktisk bryte eksperimentet etter bare 8 minutter i bilen, da det ble altfor varmt for ham til å kunne fortsette å sitte der.

Ute vare det 32ºC den dagen, og dette var også startpunktet for bilen. Etter bare 2 minutter har det steget til hele 36ºC, og etter 4 minutter viser måleren at det er over 40.5ºC inni bilen. Men vi skal enda høyere…

Tyrann avbryter når det har gått bare 8 minutter fordi det er 49ºC (!) i bilen. Dette er uutholdelig for en sterk og tøff sportsstjerne, og dødelig for en hund som ikke har noen måte å kjøle seg ned på!

Hunder kan ikke svette for å få ut varmen, så hvis en hund hadde sittet innesperret sammen med Tyrann, ville de indre organene dens ha begynt å svikte etter bare 6 minutter på grunn av varmen!

SE selv i videoen nedenfor, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook slik at alle får vite om dette!