Olympisk freestylekjører redder 90 hunder fra Sør-Koereas hundekjøttindustri

516

OL i Pyeongchang er akkurat over, og Norge imponerte stort med hele 14 gull, 14 sølv, og 11 bronse – og totalt 39 medaljer! Men sportsresultater er ikke det eneste som betyr noe, i hvert fall ikke for dyreelskere.

I Sør-Korea er det nemlig ikke ulovlig å drepe hunder for kjøttets skyld, og det finnes heller ingen lover om hvordan disse hundene slaktes. Det er heldigvis ikke så vanlig å spise hundekjøtt der lenger, men gamle vaner er vonde å vende for noen.

Amerikanske Gus Kenworthy var en av de mange som reagerte på denne praksisen. 26-åringen er olympisk atlet i freestyle, men bestemte seg for å bruke noe av tiden sin i Sør-Korea for å besøke en av landets mange hundefarmer.

 

«Måten disse dyrene blir behandlet på er ikke human,» skriver han på Instagram, og forteller videre at han fikk høre at de 90 hundene på farmen hadde det «bra» sammenlignet med mange andre hundefarmer.

Men Gus var ikke overbevist: Hundene var underernærte, psykisk skadde og bodde i altfor små bur ute i isende kulde.

«Noen av dem var til og med kjæledyr som hadde blitt stjålet for å selges til hundekjøttindustrien,» skriver han.

Men oppmerksomheten han skapte rundt hundefarmen hadde store ringvirkninger: Humane Society International samarbeidet med olympieren, og sammen reddet de livet på samtlige 90 hunder ved å stenge ned farmen for godt.

Og ikke bare det: Nå skal samtlige hunder sendes til USA og Canada for å møte sine nye familier!

Utrolig nok, så er ikke dette første gang Gus har skapt oppstyr for sitt store hjerte. Under OL i Sotji reddet han også fem herreløse hunder fra et liv på gata. For en ekte dyrevenn!

 

Gus adopterte også selv en valp fra hundefarmen i Sør-Korea, og den skal få bli med han hjem til USA så snart den har fått alle vaksinene sine.

 

For en fantastisk atlet og dyrevenn! Det finnes fremdeles rundt 2800 hundefarmer i Sør-Korea, men stadig flere blir lagt ned. Forhåpentligvis kommer hundekjøttindustrien snart til å dø helt ut. DEL hvis du også er imot hundefarmer!