Hesten møter 6 ville ulver i snøen: Da skjer det uventede som får fotografen til å skrike «Nei!»

1203

Hva ville skjedd om en hest hadde møtt på en ulveflokk? Jeg grøsser bare ved tanken. Men faktum er at disse mystiske, ville skapningene aldri slutter å overraske…

I videoen nedenfor ser du en svært interessant situasjon: En hest blir filmet idet den har forvillet seg inn på reviret til en ulveflokk på 6 i Abruzzo, Italia.

Til tross for at ulvene er langt mindre i størrelse enn hesten, ville de 6 sammen ha klart å overmanne det store dyret – hvis de hadde villet det.

Men vi mennesker er kanskje ikke så gode til å lese situasjoner som vi trodde vi var. Hetsen virker ikke det spor nervøs eller redd der den står omringet av ulveflokken, og legger seg til og med ned for å rulle seg! Man hører fotografen rope «Nei!» når han tror at hesten har lagt seg i en sårbar posisjon og at den kommer til  bli drept – men angrepet kommer aldri.

Ulvene står bare å ser litt på den store hesten, og velger å ikke angripe den.

En svensk ekspert forklarer hvorfor:

«Dette er jo fra Italia. Og det innebærer at hestene ikke er vandt med ulver, og i alle fall ikke med å bli spist av ulv. De ulvene som finnes der er ikke vandt med å jage store dyr som elg [som ulvene gjør i Sverige og Norge]. De [italienske ulver] springer mest på søppeldynger, eller får nøye seg med små byttedyr som harer eller en eller annen hund.»

Det forklarer hvorfor hesten ikke er redd, og hvorfor ulvene ikke angriper: Hesten vet ikke at den har noe å frykte, og tror kanskje bare at ulvene er vanlige gårdshunder, og ulvene er ikke vandt med å jakte på et så stort dyr, ser dermed ikke på den som et bytte.

Da kan de leve side om side istedenfor.

SE den utrolige videoen nedenfor, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook!