22. juli 2024

Video: Det modige føllet NEKTER å forlate mammaen sin i vansker!

I dyreriket er det vanligvis foreldrene som beskytter barna sine mot farer, og ikke omvendt – slik er det ofte blant mennesker også.

Men noen ganger, når en mamma eller pappa er i en nødssituasjon, kan ungene stille seg foran dem minst like modig og bestemt som foreldrene ville ha gjort for dem.

Dyrebeskytterne fra the ‘Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals’ (RSPCA) oppdaget nettopp dette da de ble ringt opp om en kritisk situasjon ved myren ved Gower Peninsula i Wales.

Når dyrevennene kommer frem skjønner de først ikke hva de ser, og går forsiktig nærmere. Så ser de det: Ei hoppe har satt bakhoven fast i det matte håret i manen sin, og hun kommer seg ikke opp.

Men det viser seg snart at hun ikke er alene. Et lite, brunt føll står like ved mammaen sin, og følger nøye med på menneskene. Det nekter å forlate mammaen og står klar til å beskytte henne hvis menneskene skulle finne på å skade henne.

 

Den trengte heldigvis ikke å bekymre seg. Selv om mammaen ble litt redd i begynnelsen, skjønte hun snart at de tobeinte var der for å hjelpe henne, og hun nøt til og med litt kos fra dem mens hun hentet litt krefter til å prøve å reise seg igjen.

 

Snart får hun stablet beina under seg, og mor og barn kan puste lettet ut og komme seg videre.

SE den fine videoen nedenfor, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også ville ha hjulpet et dyr i nød!