Hestens hode svulmet opp før konkurransen. Det som skjer foran millioner av seere sjokkerer ALLE!

104655

Nederlandske Adelinde Cornelissen er flere ganger kåret til Europa- og verdensmester i dressur. Og med den 19 år gamle hesten sin Parzival hadde hun en god sjanse til å vinne gull i fjorårets OL i Rio de Janeiro.

Reisen til Brasil gikk helt fint, treningen går som smurt, og Parzival er rolig og avslappet. Men tre dager før den avgjørende konkurransen skjer ulykken:

Parzivals hode får en stor hevelse og hesten har 40 i feber! Hesten har blitt bitt av et giftig insekt eller en edderkopp, og sliter seg gjennom natten.

36 år gamle Adelinde elsker virkelig Parzival, og er så bekymret for ham at hun sover i stallen sammen med ham. Hver time sjekker hun temperaturen hans på nytt. Neste morgen er heldigvis temperaturen nede på 37,5 grader.

Så, etter en grundig konsultasjon med veterinæren og lang overveielse, bestemmer Adelinde seg for å fortsatt stille til start. Det som skjer da foran det store publikumet og millioner av TV-seere forteller Adelinde om i etterkant på Facebook.

Hun skriver at under oppvarmingen føltes Parzival ikke helt bra, og det virket som om han manglet sin vanlige energi. Men de sjekker temperaturen hans igjen og den er fremdeles lav, så de to går inn på arenaen.

«Da vi kom ut følte jeg at Parzi gav alt og, som den helten han er, gir han aldri opp…Men for å beskytte ham gav jeg opp. Min kjære, min venn, hesten som har gitt alt for meg hele sitt liv fortjener ikke dette… Så jeg hilste til publikum og forlot arenaen….»

Dette kom som et sjokk for publikum, som så at rytteren og hesten kun gjorde begynnelsen på rutinen sin før de avsluttet brått og gikk igjen. Men ingenting kunne få Adelinde til sette helsen til sin elskede og trofaste hest på spill. Ikke engang en olympisk gullmedalje.

Og avgjørelsen hennes har blitt møtt med ros fra hele verden. Dette er en utøver som virkelig har skjønt det! Man ofrer ikke hesten sin for å vinne gull!

Parzival er nå i god form igjen, og Adelinde takker alle som ønsket ham en god bedring!

For en ekte dyrevenn! DEL dette med vennene dine på Facebook om du synes hun gjorde det riktige!