22. juni 2024

I juli skulle prinsesse Diana blitt 57 år: SE hvordan hun ville ha sett ut i dag!

Den folkekjære prinsessen, Diana, var kanskje verdens mest kjente kvinne da hun døde så altfor tidlig, bare 36 år gammel. Nyheten om hennes tragiske bortgang gikk som et grøss gjennom befolkningen i hele verden, men arven hennes består enda i form av sønnene William og Harry.

Diana var en særdeles vakker kvinne, men skjønnheten hennes kunne aldri overskygge det varme hjertet hun hadde. Likevel er det mange som undres over hvordan den vakre prinsessen ville ha sett ut i dag.

 

Det har man faktisk funnet svar på, takket være moderne teknologi!

Diana ble først kjent over hele verden da hun ble sammen med prins Charles, og bare 20 år gammel giftet hun seg med ham og ble prinsessen av Wales den 29. juli 1981.

 

Hennes sterke humanitære engasjement og naturlige væremåte gjorde henne snart til folkets favoritt og hun ble elsket av det britiske folket.

Hun var også et friskt pust i det svært tradisjonelle britiske kongehuset.

 

Diana hadde faktisk kongelig blod selv, og var i slekt med flere engelske regenter, deriblant Karl I, Karl II, og Jakob II.

Bryllupet hennes med prins Charles var en global hendelse, og bildene av kjolen hennes gikk verden over – ALLE ville se Dianas brudekjole!

 

Bryllupet ble sett av hele 750 millioner mennesker over hele verden, hvilket var helt ufattelig på den tiden. En slik popularitet vil vi nok neppe se hos noen fremtidig kongelig igjen.

 

Diana var lidenskapelig opptatt av veldedighet (som er forventet av de kongelige), men hun viste omsorg for de som vanligvis ikke ville være «gode nok» for de kongelige, som mennesker med HIV og AIDS. Hun kjempet for deres rettigheter, og nølte aldri med å forsvare dem som ble ansett for «lavest» i samfunnet.

Diana gjorde ufattelig mye for å bryte stigmatiseringen av de med HIV/AIDS, og forklarte at: «HIV gjør ikke mennesker farlige. Du kan ta dem i hånden og klemme dem. Om noen trenger det, så er det dem!»

 

Men fremfor alt så var Diana en ytterst kjærlig og fantastisk mamma. Hun ville helst bruke all sin tid sammen med sønnene, prins William og prins Harry. Nå, hele 20 år senere, er det tydelig at den korte tiden sammen med mamma satt sine spor i de to unge guttene. De forteller stadig i intervjuer hvordan mamma Diana inspirerer dem gjennom livet, og ønsker å følge i hennes fotspor.

 

Hun var et utrolig godt forbilde for sønnene sine, og for alle som så opp til henne over hele verden.

 

Diana tillot ikke at kongehuset blandet seg inn i oppdragelsen av guttene, og hun gav sparken til en barnepike som dronningen selv hadde ansatt. Diana valgte dessuten navnene deres selv, bestemte hvilke skoler de skulle gå på, og motsatte seg flere familietradisjoner – alt hun ønsket var at guttene hennes skulle ha det best mulig.

 

Hun var et forbilde for kvinner (og menn) over hele verden, og denne lynende intelligente, sterke og kjærlige prinsessen vil fortsette å inspirere mennesker så lenge hun blir husket.

 

Hun er heldigvis svært vanskelig å glemme.

 

Den 1. juli i år skulle hun ha fylt 58 år, og mange lurer på hvordan hun ville ha sett ut i dag, siden hun ble revet fra oss så altfor tidlig.

 

Med moderne teknologi har man kommet frem til dette:

 

Skjønnhet har ingen alder, men prinsesse Diana ville nok ha vært nydelig uansett hvordan hun hadde sett ut den dag i dag. Skjønnhet kommer jo tross alt innenfra, og hjertet til Diana var det største og varmeste vi vet om. Ingen kjendis eller kongelig i dag kan komme i nærheten av henne, men sønnene hennes gjør alltid sitt beste for å gjøre mamma stolt.

Hva synes du? DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook hvis du også husker Diana, og ønsker å spre minnet av denne modige kvinnen!