Pappaen skamklipper datteren mot hennes vilje. Grunnen? Den får mammaen til å se RØDT

1718

«Skjønnhet kommer fra innsiden,» sier man ofte, og det er absolutt sant. Godhet, intelligens, omtanke, vennlighet, hjelpsomhet, mot, styrke, og lojalitet er ting som ikke kan sees fra utsiden, men som gjør en person så fantastisk.

Det betyr derimot ikke at man ikke skal få lov til å bruke sminke eller teste ut en ny hårfrisyre. Utsiden vår reflekterer ofte vår egen kreativitet og våre egne ønsker om hvordan vi vil vise oss for andre, og dette er kanskje spesielt viktig for unge – som ønsker en måte å uttrykke seg på.

Men det er det ikke alle som liker.

Bare for noen uker siden fylte Kelsey 13 år. Hun er en svært sosial og livsglad jente, og hadde lyst til å feire begynnelsen av tenårene sine med å prøve noe nytt.

Mest av alt hadde hun veldig lyst på noen lysere striper i håret, noe mammaen hennes, Christin, synes at hørtes ut som en fin idé. Kelsey og mammaen dro da til frisøren, og Kelsey skulle få stripene som en bursdagsgave fra mamma.

13-åringen ble strålende fornøyd med sitt nye hår, og klarte ikke å slutte å smile! Forandring fryder, og det var tydelig at Kelsey likte det selv siden hun tok mange bilder av det like etterpå.

Men lykken hennes ble dessverre kortvarig.

Bare noen dager etterpå skulle Kelsey dra til pappaen og stemoren sin – et besøk hun kommer til å angre på i flere år fremover.

Så snart pappaen og stemoren så de lange lyse lokkene hennes, grep de tak i henne og klippet av henne alt håret. Grunnen? «Handlinger får konsekvenser,» sa de bare, mens hun gråt.

Bildene etterpå er hjerteskjærende. Borte er den glade, selvsikre unge jenta, og man ser en pike som gjemmer ansiktet sitt i hendene av skam… Hun har ikke lenger lyst til å gå ut i frykt for å vise seg, og hun gråter når hun ser seg i speilet. Bare fordi stemoren og pappaen ikke likte at hun hadde fikset seg på håret, så valgte de å skamklippe henne mot hennes vilje for å lære henne en lekse.

Heldigvis har hendelsen ikke gått ustraffet. Både pappaen og stemoren fikk sparken fra jobbene sine da det kom ut hva de hadde gjort mot Kelsey, og myndighetene har begynt å etterforske saken. Kelsey har rett til å ta avgjørelser om sin egen kropp, og det å holde en 13-årig pike nede og klippe av henne alt håret er på ingen måte greit.

Mammaen prøver nå å trøste Kelsey så godt hun kan, og Kelsey får masse støtte fra menneskene rundt seg, og på nettet. Forhåpentligvis kommer pappaen og stemoren til å måtte betale oppreisning til datteren for det de gjorde, og jeg håper de ikke får være alene med henne igjen – sist gang må ha vært traumatiserende nok for 13-åringen.

DEL om du også mener pappaen og stemoren bør straffes for overgrepet de begikk mot Kelsey!