16. juli 2024

Hun er 101 år og den siste gjenlevende fra ‘Tatt av vinden’. SE hvordan hun ser ut i dag:

Filmen ‘Tatt av vinden’, eller ‘Gone with the Wind’ som den heter på engelsk, er en av filmhistoriens store klassikere. Filmen er høyt elsket av mennesker over hele verden, og sees igjen og igjen – den blir aldri gammel!

Men selv om filmen er foreviget akkurat slik den ble laget, er det kun én av de fantastiske skuespillerne som er i live i dag, nemlig 101 år gamle Olivia de Havilland.

Hun er en av de ytterst få gjenlevende skuespillerne fra Hollywoods ‘gullalder’, og hun ser mildt sagt fantastisk ut!

 

Olivia ble født i Tokyo i Japan, ettersom pappaen hennes arbeidet i landet før hun kom til verden. Pappaen var en britisk advokat, og i 1919 flyttet familien til California, der mammaen (en tidligere skuespillerinne) lærte Olivia og søstrene (bl.a. skuespiller Joan Fontaine) dans, drama og musikk.

Det var altså der Olivia fant lidenskapen for skuespill, noe som førte til at hun kan skryte av å ha spilt i 49 filmer gjennom karrièren sin, deriblant den populære ‘Tatt av vinden’.

 

Forholdet mellom Olivia og søsteren Joan omtales ofte som «Hollywoods største søskenrivalisering», og de to var bl.a. begge nominert til Oscar for Beste kvinnelige hovedrolle i 1941. Joan vant prisen, og forholdet deres ble verre enn noen sinne.

Olivia ble derimot nylig tildelt hederstittelen «Dame Commander of the Order of the British Empire» av Dronning Elizabeth.

I dag bor hun i Frankrike, og ser like vakker ut som hun alltid har gjort!

Olivia de Havilland har hatt en karrière som de fleste skuespillere bare kan drømme om, og har satt sitt spor på filmhistorien for alltid.

Jeg kan ikke tro hvor bra hun ser ut til å være 101 år! Hun har eldes med verdighet og fortsetter i dag å inspirere mennesker over hele verden. DEL gjerne med vennene dine hvis du også har latt deg inspirere av vakre Olivia!