16. juli 2024

Sykepleierne trosset reglene for å oppfylle den døende pasientens SISTE ønske:

Da 75 år gamle Carsten Fleming Hansen ble innlagt på Universitetssykehuset i Aarhus, Danmark, skjønte han selv at han ikke hadde lenge igjen å leve. Han hadde aneurisme på hovedpulsåren samt interne blødninger, og var derfor for syk til å opereres. Legene må gi ham den fryktelige beskjeden om at han bare har få timer igjen å leve.

Men det den 75-årige dansken gjør da overrasket alle: Carsten ber dem om et godt glass hvitvin og en siste røyk.

Røyking er jo selvfølgelig strengt forbudt på alle sykehus, og det er ikke annerledes på sykehuset i Aarhus. Men da protesterer sykepleierne – ingen skal da vel få nekte en døende pasient hans siste ønske!

De kreative og modige sykepleierne triller derfor Carsten ut på en balkong, mens noen andre har løpt for å kjøpe hans favoritt røyk og vin. Familien hans kommer til sykehuset, og snart sitter de alle rundt ham mens han nyter de siste timene av livet.

De ser på solnedgangen sammen, og Carsten gikk bort fornøyd og omringet av sine kjæreste.

Noen ganger er det viktigere å være et godt medmenneske enn å følge reglene perfekt. Den døende mannen ønsket bare å nyte et godt glass vin og en røyk i timene før han døde, og sykehuspersonalet gjorde dette mulig for ham.

All respekt til disse sykepleierne! DEL denne historien med vennene dine på Facebook hvis du også mener at de gjorde det riktige!