16. juli 2024

Nå hyller vi helten Leif! Reddet elgen som KJEMPET for livet sitt

På onsdag skjedde det noe som fikk hele Sverige til å bli stumme av beundring – 73-årige Leif risikerer liv og helse for å hjelpe den store elgen!

Da Leif var på sin daglige spasertur på Vindö i Stockholms skjærgård på onsdag fikk han seg litt av et sjokk. Elg er normalt å se i Sverige, men jeg tror av svært få har fått komme like nær innpå et slikt dyr med liv og helse i behold som det Leif gjorde!

Elgen hadde klart å rote seg inn i tauet til en huske på eiendommen til en feriebolig, og den kjempet nå desperat for å komme seg fri. Tauet hadde viklet seg så altfor godt fast, og Leif skjønte at noe måtte gjøres:

«Jeg så hvordan den kjempet for livet sitt og jeg innså at den kom til å sulte i hjel om jeg ikke gjorde noe,» sier pensjonisten like etter hendelen.

Han gikk til naboene og spurte om å få låne en gren-sag. Når han forklarte hvorfor han trengte den måtte de nesten se det med egne øyne, og fulgte med ham. Det er naboen som filmer videoen du kan se nedenfor.

 

Vel fremme igjen, smyger Leif seg mot det store dyret mens naboen holder pusten. Elgen tror han er i fare og begynner å bykse og vise at den er aggressiv. Men Leif gir seg ikke.

Den gamle mannen er fra en tid da man gjorde ting selv, og brukte naturen rundt seg. Han stiller seg bak et tre, slik at det vil dekke ham om elgen kommer seg løs og angriper, og begynner å sage i vei.

Snart skjer det utrolige: Elgen ser snart ut til å skjønne at Leif bare vil hjelpe, så den roer seg helt ned, og står nesten helt i ro mens Leif skjærer i greiner og tau rundt hodet dens.

Men så snart elgen er fri fra tauet oppstår det et øyeblikk hvor man ikke helt vet som den kommer til å angripe den snille gamle mannen eller ikke. Jeg satt med hjertet i halsen!

SE den fantastiske redningsaksjonen i videoen nedenfor, og DEL dette med vennene dine på Facebook om du også hadde vært litt bekymret i det elgen STORMER i mot deg!