Jenny stanset voldtekten av unge Sofie: «Jeg dunker hodet hans i bakken!»

903

Jeg tror det er mange av oss som kan ha hørt et fjernt skrik utenfor, og bare tenkt: «Meh.. sikkert ikke noe alvorlig.» Heldigvis finnes det noen som tar slike lyder på alvor – slik som heltinnen Jenny Englund. Nå får hun tildelt utmerkelsen Årets Skytsengel 2017!

Det hele fant sted på noe som så ut til å være en helt vanlig kveld for 41 år gamle Jenny. Hun satt på kjøkkenet og spilte kort med noen venner, og hygget seg og lo. Samtidig, et lite stykke unna, mistet nettopp 30 år gamle Sofia siste bussen hjem. Hun går nå hjemover alene i mørket.

Plutselig dukker det opp en fremmed mann og begynner å prate med henne. Hun misliker situasjonen øyeblikkelig og gir tydelig beskjed: «Gå vekk, jeg vil ikke gå med deg.»

Men da bare intensiverer han forsøkene sine. Han fot-følger henne, og prøver å sjarmere henne. Han vil at hun skal bli med ham på nachspiel og prøver å klemme henne. «Jeg ble bare ikke kvitt ham,» forteller Sofie.

Han nekter å la henne være i fred og blir bare mer og mer pågående. Da tar hun opp telefonen sin for å ringe en venn som kan komme å møte henne. Plutselig skjer alt på en gang.

Mannen river mobilen fra henne, og Sofia skjønner hva som kommer til å skje.

Han griper hardt tak i armen hennes, og legger hele styrken sin i å holde henne fast – Sofia kan umulig komme seg løs fra jerngrepet til overgriperen. Da skriker hun.

Jenny sitter fremdeles ved kjøkkenbordet og spiller da hun hører skriket og rop om hjelp. Men istedenfor å tenke «det er sikkert bare noen ungdommer som tuller litt», så reiser hun seg øyeblikkelig og løper ut i nattemørket, og prøver å følge lyden av skrikene.

Snart ser hun to skikkelser liggende på bakken, og hun hører Sofia skrike:»Jeg blir voldtatt!» 41-åringen reagerer lynraskt.

«Jeg kommer i full fart (mot ham) og vi flyr cirka to meter. Jeg er så redd at jeg holder tak i håret hans og dunker hodet hans i bakken,» forteller den modige kvinnen etter hendelsen.

Mannen kommer seg løs og løper med halen mellom beina. Sofie må sendes til sykehuset for å undersøkes. Det går heldigvis bra med henne i dag – takket være Jenny.

«Jeg tør nesten ikke å tenke på hva som ville ha skjedd om ikke jenny hadde kommet. Han var så hardhendt, jeg fryktet for livet mitt. Jenny er en av de modigste menneskene jeg har truffet. Jeg er så enormt takknemlig,» sier Sofie.

Mannen ble tatt av politiet, og han er nå dømt til fengsel i tre år og tre måneder.

Om ikke Jenny hadde grepet inn da hun gjorde ville nok en mann ha klart å ødelegge livet til en ung kvinne. Vi trenger derfor flere slike modige mennesker som Jenny. Hun fortjener virkelig all heder og ære! DEL om du er enig!