16. juli 2024

Ny studie viser: Du som ofte passer dine kjære barnebarn lever mye lengre!

Har du barnebarn som du passer på og har det gøy med titt og ofte? Da kan du forvente å leve ganske mye lenger enn de som ikke gjør det!

En ny studie fra Edith Cowan’s University i Australia viser nå at de som passer på barnebarna sine lever opp til 5 år lengre!

Forskningen tyder på at det å passe barnebarn har større påvirkning på livslengden enn å bare leve sunt, aktivt og selvstendig.

«Vi snakket med mange besteforeldre, og de påpekte den lykken, tilfredsheten og stoltheten som de følte når de tok vare på barnebarna sine,» sier Dr. David Coall, som er en av forfatterne av studiet.

Studiet ble gjort på 516 stykker, der 80 av dem oppgav at de regelmessig tok hånd om barnebarna sine. Det kom tydelig frem at disse 80 levde lenger enn de som ikke tilbrakte tid sammen med barnebarna sine.

David Coall trekker også frem at mange studier viser at det finnes en link mellom å hjelpe andre og egen helse og velvære. Det å hjelpe barnebarn med forskjellige ting har altså samme effekt.

Videre er det også slik at de som pleier å ta vare på barnebarna sine også passer på sin egen helse når det kommer til trening og kosthold – det kan jo være for at de vil kunne holde følge med barna når de er ute og løper og leker 🙂

Uansett, så er det altså dette følelsesmessige båndet og nærheten mellom besteforeldre og barnebarn som er årsaken til at disse besteforeldrene lever lengre.

Kjærlighet, omtanke og nærhet er altså ingenting å fnyse av! Det kan faktisk forlenge livet ditt med flere år.

Merker du at livet føles litt lysere sammen med barnebarna dine? DEL hvis du også elsker å tilbringe tid sammen med dine søte små!